Gündem Anız yangınında ağır bilanço: 11 can kaybı, 78 yaralı

Anız yangınında ağır bilanço: 11 can kaybı, 78 yaralı

21.06.2024 - 01:29 | Son Güncellenme:

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede çıkan anız yangını, yerleşim yerlerine de sıçradı. 4 saatte kontrol altına alınan yangında ölü sayısı 11'e yükseldi.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasındaki alanlarda çıkan anız yangını rüzgarın etkisiyle büyüdü. Yangına müdahale için Diyarbakır ve Mardin'den AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesi sonucunda yangın kontrol altına alındı.

Anız yangınında ağır bilanço: 11 can kaybı, 78 yaralı


11 CAN KAYBI, 78 YARALI

Haberin Devamı

Yangınla ilgili yeni açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Bakan Koca, "Diyarbakır’ın Çınar ilçesinin Köksalan mahallesi ve Yazçiçeği köyü ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ ve Yetkinler köyünde dün akşam meydana gelen yangın sebebi ile 11 kişi hayatını kaybetti, 78 kişi yangından etkilendi. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. 
Diyarbakır ve Mardin sınırındaki köylerde yaşanan bu yangınlar nedeniyle şu anda Diyarbakır’da 5 hasta yoğun bakımda, 4’ü entübe durumda. Şanlıurfa’da 1 hasta entübe olarak tedavi görüyor. Hastanelerimizde tedavisi süren toplam hasta sayısı 6. Yangınlar sebebi ile olay yerlerine Diyarbakır’dan 24 Ambulans ve 3 UMKE Timi ile Mardin’den 15 Ambulans ve 4 UMKE Timi görevlendirilmiştir. Bilindiği gibi, yangınlar ilgili birimlerce söndürülmüş olup, soğutma çalışmaları devam ediyor." dedi. 

Haberin Devamı
1/9

2/9

3/9

4/9

5/9

6/9

7/9

8/9

9/9

Anız yangınında ağır bilanço: 11 can kaybı, 78 yaralı

 BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yangınlarla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da "Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan ve geniş bir araziye yayılan anız yangınıyla ilgili Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır. Yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

Bu arada yangının Diyarbakır’da etkili olduğu bölümde soğutma işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. Mardin tarafında ise ekiplerin çalışmasının sürdüğü belirtildi.  

Anız yangınında ağır bilanço: 11 can kaybı, 78 yaralı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 3 kişinin öldüğü, 11 kişinin yaralandığı örtü yangınının boyutu gün ağarınca ortaya çıktı.

KUZENLER, YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİ

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede anızların tutuşması sonucu çıkıp yerleşim yerlerine sıçrayan yangında hayatını kaybeden kuzenler Şeyhmus (17) ve Hasan Demir (40), yan yana toprağa verildi.

Yangında ölen amca çocukları Şeyhmus ve Hasan Demir'in cenazeleri, otopsi işlemlerinin ardından yakınları tarafından Mazıdağı Devlet Hastanesi'nin morgundan alınıp, Mazıdağı ilçesi kırsal Yücebağ Mahallesi mezarlığına getirildi. Cenazeler, kılınan namazın ardından yan yana toprağa verildi.

Haberin Devamı

Anız yangınında ağır bilanço: 11 can kaybı, 78 yaralı

'SORUŞTURMANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Diyarbakır Barosu tarafından yapılan açıklamada, "Yangının çıkış sebebi ve müdahalede geç kalındığı iddialarına ilişkin etkin bir soruşturma faaliyeti yürütülmesi amacıyla 'Birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet verme', 'Genel güvenliğin kasten tehlikeye düşürülmesi', 'Görevi kasten kötüye kullanma' suçları kapsamında Çınar Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Diyarbakır Barosu olarak soruşturmanın takipçisi olacağız" denildi.

Anız yangınında ağır bilanço: 11 can kaybı, 78 yaralı

DİYARBAKIR’DA ÖLEN 3 KİŞİNİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede çıkan anız yangınında hayatını kaybeden diğer 3 kişinin de ismi belli oldu. Diyarbakır’da yaşamını yitiren 3 kişinin Mehmet Buğdaycı (19), yeğeni Abdurrahman Buğdaycı (18) ve İsmail Yardımcı olduğu ifade edildi. Ölenlerin yakınları cenazeleri teslim almak üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu önünde geldi.

Haberin Devamı

Anız yangınında ağır bilanço: 11 can kaybı, 78 yaralı

‘HAYVANLARINI KURTARMAK İSTERKEN HAYATINI KAYBETTİLER’

Mehmet ve Abdurrahman Buğdaycı’nın yakını ve görgü tanığı İbrahim Eren, otopsi işlemlerinin bitmesini beklediklerini belirterek, “Köksalan köyündenim. Yangın gece saatlerinde aniden şiddetli bir rüzgarın çıkmasıyla elektrik tellerinin birbirine çarpmasıyla kıvılcımlar otlara düştü. Otlar da tutuşunca, fırtınanın oluşmasıyla yangın ekili alanlara yayıldı. Köylüler kendi müdahaleleriyle söndürmeye çalıştı. Komşu köylere haber verdik. Zaten yangın büyüyünce bütün köylere yayıldı. Herkes kendi köyünde meşgul olmak zorunda kaldı. Olay tamamen kontrolden çıktı. Ben 2 tane yakınımı kaybettim. Bunlar çobandı. Koyunlarını yangından kurtarmaya çalışırken kendileri de yangın içerisinde kaldı. Hayvanlarımız telef oldu. Onlarda maalesef hayatını kaybetti. Kesinlikle anız yangını diye bir durum ortada yok. Ben olayın ilk görgü şahitlerinden biriyim. Çocuğum da beni uyararak tellerin birbirine değdiğini, yangının çıkacağını söylemesi üzerine ben de pencereden başımı çıkardığımda o kıvılcımlar olduğu gibi yere düştü. Yangın çok kısa sürede köyün her tarafını sardı” dedi.

Anız yangınında ağır bilanço: 11 can kaybı, 78 yaralı

Haberin Devamı

Anız yangınında ağır bilanço: 11 can kaybı, 78 yaralı

Anız yangınında ağır bilanço: 11 can kaybı, 78 yaralı

2 KİŞİ DEFNEDİLDİ

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde dün akşam başlayan ve Mardin’in Mazıdağı ilçesine doğru ilerleyen anız yangınında 11 kişi hayatını kaybetti, 78 kişi dumandan etkilendi. Hastanede 6 kişinin tedavisi sürerken, hayatını kaybedenlerden Mazhar Demir ve Sinan Deviren’in cansız bedeni, yakınları tarafından Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak, ilçeye bağlı kırsal Yücebağ Mahallesi mezarlığına getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından cenazeler, gözyaşları içerisinde toprağa verildi. Yakınları, mezarları başında uzun süre gözyaşı döktü.