Gündem Ders kitaplarında FETÖ oyunu

Ders kitaplarında FETÖ oyunu

26.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alparslan Durmuş, sosyal medyada ders kitaplarında ‘cinsiyetçi, toplumun örf ve adetleriyle uyuşmayan içeriklerin yer aldığı’na ilişkin FETÖ’cülerin kara propaganda yürüttüğünü söyledi...

Ders kitaplarında FETÖ oyunu

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alparslan Durmuş, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda okuttuğu ders kitapları dışındaki kitapların denetiminin, kanunen kendilerinin görev alanında olmadığını belirtti. Zaman zaman sosyal medyada paylaşılan ve çocukları olumsuz etkileyebilecek içeriklerin yer aldığı kitapların hiçbirinin ders kitabı olmadığını kaydeden Durmuş, “Biz sadece ders kitabı inceliyoruz. Ders kitabı onaylıyoruz. Ders kitabı dışında bir kitabı biz onaylamıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Cevap vermekten bıktım’

Kendilerine yapılan bildirimlerin çoğunun haksız olduğunu vurgulayan Durmuş, “Vatandaş bize bildiriyor ‘Şurada Hristiyanlık propagandası var’ diye. Cam haç şeklindeymiş. O yüzden bizim kitaplarımızda bölmeli cam yok artık. Geçen sezon yayın evlerine şu camın üst çıtasını silin dedim. Bıktım artık millet haç deyip duruyor. Her gün aynı cevabı vermekten bıktım” diye konuştu.

‘MİT’e sunduk’

FETÖ’nün yıllarca büyük finans kaynağı olan ders kitapları yayıncılığından çıkarılmasıyla sosyal medyada ders kitaplarına ilişkin büyük bir saldırının başladığını açıklayan Durmuş, saldırılarla, ders kitaplarının yanı sıra hükümetin ve devletin öğrencilere dağıttığı ücretsiz ders kitapları hedef alındığını belirtti. Durmuş, “Sahte hesapları ve halkı kışkırtan paylaşımları dosyalayarak MİT’e sunduk. Bunlar dünyanın dört bir yanından FETÖ’cü hesaplar. Ukrayna’dan,
Almanya’dan, Avustralya’dan paylaşımlar. Bizim ders kitaplarımızda iddia edilen paylaşımların hiçbiri yok” dedi.

Haberin Devamı

‘Yayınevi sahte yazarı sahte’

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alparslan Durmuş, İlkokul 3’üncü sınıflar için Talim Terbiye Kurulu tarafından önerildiği iddia edilen kitabın, yayınevinin isminin sahte olduğu, yazarının sahte olduğu içindeki Talim Terbiye Kurulu onayı yazısının sahte olduğu gibi, ‘eşcinselliği övüyor’ denilen sayfanın ise Kürşat Başar’ın bir öykü kitabından kopyalandığını söyledi. Sosyal medyada çok yayılan Keloğlan Ak Ülkede kitabının yazarının bir sol görüşte birisi olduğunu belirten Durmuş, kitabın ilk baskısının 1980’de Almanya’da basıldığı, 2009’a kadar baskısının sürdüğü ve artık piyasada artık hiçbir baskısının olmadığını belirtti.