GündemDenizli'de orman yangını 4'üncü gününe girdi! Müdahale devam ediyor

Denizli'de orman yangını 4'üncü gününe girdi! Müdahale devam ediyor

27.10.2024 - 16:53 | Son Güncellenme:

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde 24 Ekim'de başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Denizlide orman yangını 4üncü gününe girdi Müdahale devam ediyor

Havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü yangını söndürme çalışmalarına sivil topluk kuruluşu üyeleri ve ekiplerle birlikte yaklaşık 600 kişi katılıyor. Başkarcı Dağı Künarlar mevkisinde 24 Ekim'de saat 15.00 sıralarında çıkan orman yangını, kısa sürede yayıldı.

Haberin Devamı

Dumanı görenlerin ihbarıyla bölgeye Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. İlk gün yangına 2 uçak ve 1 helikopterle havadan müdahale edildi. Bölgenin sarp ve dik olması nedeniyle ekiplerin karadan müdahalesi zorlaştı. Önceki gün ve dünde alevlere havadan ve karadan müdahale edildi. Havanın kararması ile dün hava müdahalesine son verildi. Bugün ise sabahtan helikopterler tekrar çalışmaya başladı.

6 helikopter, 25 arasöz, 8 iş makinesi, 12 ilk müdahale ve 715 personelle havadan ve karadan müdahale sürüyor. Ayrıca ekiplerle birlikte sivil toplum kuruluşu üyesi yaklaşık 600 kişi de alevlerle mücadele ediyor.

Denizlide orman yangını 4üncü gününe girdi Müdahale devam ediyor

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Vali Ömer Faruk Coşkun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu da yangının etkili olduğu bölgede incelemelerde bulunarak Orman Bölge Müdürü Ahmet Üçgül’den bilgi aldı.

Haberin Devamı

Valilikten yapılan açıklamada, yerleşim alanları için tehdit oluşturmayan yangını kontrol altına almak için çalışmaların aralıksız sürdüğü belirtildi.

 

 

Yazarlar