Gündem'Cürmünüz kadar yer yakarsanız'

'Cürmünüz kadar yer yakarsanız'

09.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP lideri Özel, partisinin grup toplantısında hakkında çıkarılan çirkin iddiaya sert dille tepki göstererek “Ne feda edecek bir Gülşahımız, ne sizden korkacak biz Özgür Özel var. Cürmünüz kadar yer yakarsanız” dedi.

Cürmünüz kadar yer yakarsanız

ANKARA Milliyet CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Özel özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

■ İKTİDAR KADINLARI KORUYAMIYOR: Bu yılın ilk 9 ayında 295 kadın hayattan koparıldı. İktidar kadınlarımızı ve çocuklarımızı koruyamadığı gibi, bu konuda atılmış olumlu adımlardan geri adımlar atıyor.

■ İDDİALARA YANIT VERDİ: 1993’ün Nisan ayından beri, 31 yıldır bir arada olduğum, üniversite arkadaşım, biricik kızımın anasının boşanma davası açtığını iddia ettiler, inanamadım. Bununla kalacak sandık, birtakım yalanlar uydurdular.

■ ATATÜRK’E VERDİĞİM SÖZ OLMASA...: Gülşah Durbay, Şehzadeler’i, cumhuriyet tarihinde hiç kazanmadığımız, muhafazakar kodları en kuvvetli ilçeyi; dürüstlüğüyle, çalışkanlığıyla, namusuyla aslan gibi kazandı. Bu kadar ahlaksızlığa, bu kadar kitapsızlığa, bu kadar çirkinliğe, bu kadar kötülüğe, hani meselenin ucu Atatürk’e verdiğim söz olmasa, ‘Lanet olsun size’ deyip başka bir şey yapacağım da.

Haberin Devamı

■ O EVLADIMIZ BİZİM: Şimdi döndüler bana saldırmak için Gülşah‘ın hastanede yattığı belli günleri ahlaksız bir iftiraya dönüştürdüler. Çocukluğundan beri bağırsak hastası. En yakından takip edeni benim ve eczacı olan eşim. Evladımız bizim. 

■ ALNINIZI KARIŞLAMAZSAM NAMERDİM: Oyuna gelmemizi bekliyorlar. ‘Eğer bir kadın bir yere geldiyse ve bildiğiniz bir bağı yoksa gayri ahlaki bir şey vardır’. Hiçbir CHP’li kadına bunu dedirtmem, dedirtmeyiz, dedirtmeyeceğiz. Bu partiye dışarıdan saldıranlara bir santim eğilirsek, bir adım geri adım atarsak namerdiz. Partili olmadığı halde, bir yerden yüz bulup, bir konjonktürden fırsat yakalayıp, bir çelişkiden kendine makam mevki üreten o sahtekarlar, o ahlaksızlar alnınızı karışlamazsam namerdim. Ne feda edecek bir Gülşahımız, ne sizden korkacak biz Özgür Özel var. Cürmünüz kadar yer yakarsanız. Hodri meydan, neyiniz varsa dökün.

‘Bilmediğimiz hiçbir şeyi söylemediler’

CHP lideri Özel, dün TBMM Genel Kurulu’nda dün İsrail’e ilişkin yapılan kapalı oturumun ardından “Bütün grup, bütün Meclis pür dikkat dinledik. Akşam haber kanallarında dış politika konuşanların, askeri strateji konuşanların verdiği bilgilerden bir fazlası söylenmedi. Bilmediğimiz hiçbir şeyi söylemediler. Anlattıklarının bütünü şu, Türkiye Erdoğan’ın söylediği sözden endişe etmesin. Bugünden yarına Türkiye’ye saldıracaklarına dair hiçbir şey yok. Gündem değiştirmek için manipülasyon yapıyorlar. Herkes şunu söylüyor. İsrail’in Türkiye’ye saldırması çılgınlık değil, olasılık bile değil. Buradan korku üretiyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Muğla’da seçim kampı

CHP lideri Özgür Özel, örgütünü seçim kampına alacak. Seçim hazırlıklarının konuşulacağı il başkanları toplantısının 11-13 Ekim tarihleri arasında Muğla’da gerçekleşmesi planlanıyor. Özel’in 81 il başkanıyla yapacağı toplantıda kritik kararların alınması ve önümüzdeki dönemin yol haritasının çıkarılması bekleniyor.

‘Ayağa kalkma’ olumlu bulundu

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP, hem kamuoyunda hem de parti içinde büyük yankı uyandıran Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis’te CHP’lilerce ayakta karşılanmasının vatandaşdaki yansımasını ölçtü. Verilerin yüzde 70 oranında vatandaşın bu kararı olumlu bulduğunu ortaya koyduğu, oranın AK Parti seçmeninde yüzde 92, MHP seçmeninde yüzde 95’i bulduğu, olumsuz görüş belirten CHP seçmeni oranının ise yüzde 30 civarında olduğu bildirildi. 

Haberin Devamı

Nimet Özdemir CHP’ye katıldı

Grup toplantısında, İYİ Parti’den istifa eden İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir CHP’ye katıldı. Bu katılımla CHP’nin vekil sayısı 128 oldu. Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin de CHP’ye katılanlar arasında yer aldı.