SözlükTadilat Ne Demek? Tadilat Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Tadilat Ne Demek? Tadilat Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

01.12.2021 - 03:33 | Son Güncellenme:

Özellikle inşaat ya da yapım ve tasarım gibi durumlar üzerinden tadilat kelimesi yaygın olarak kullanılır. Aynı zamanda Türk Dil Kurumu kapsamında belli bir tanımı olduğunu ifade etmek mümkün. Peki, tadilat ne demek? Tadilat TDK sözlük anlamı nedir tüm detayları ile derledik.

Tadilat Ne Demek Tadilat Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Arapça kökenli bir kelime olması ile beraber tadilat sözcüğü Türkçede yerleşik şekilde değerlendirilir. Üstelik taşıdığı anlam ile beraber düzenli olarak değerlendiren önemli kelimeler içerisinde geldiğini anlatmak mümkün.

Tadilat Ne Demek?

Genel anlamda üzerinden bakıldığı vakit tadilat kelimesi, ‘değişiklikler ya da değiştirmeler’ biçiminde ifade edilir. Herhangi bir durum ya da olay üzerinden yapılan değişiklikler şeklinde anlatmak mümkün. Örneğin bir ev tadilatı üzerinden anlatılabilir.

Tadilat TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu açısından bakıldığı vakit tadilat kelimesi ‘değişiklikler’ biçiminde anlatılmaktadır. Yapılan bir durum karşısında üzerinde gerçekleşen değişiklik ya da yenilik olarak ifade etmek mümkün. Özellikle inşaat sektörü üzerinden daha çok kullanılan bir kelime olduğunu söylemek gerekir. Bu doğrultuda herhangi bir bina ya da daire üzerinden yenileme olarak anlatmak gerekir.