Gündem‘Cumhurbaşkanı adayı ben değilim’

‘Cumhurbaşkanı adayı ben değilim’

06.10.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

CHP lideri Özgür Özel, partisinin Cumhurbaşkanı adayı konusunda “Gelecek seçimin cumhurbaşkanı adayı ben değilim. Seçmenin, Erdoğan’ın karşısında ayağa kalktı diye bana kızıp adaya oy vermeyecek hali yok” dedi.

‘Cumhurbaşkanı adayı ben değilim’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bakırköy Belediyesi’ni ziyaret etti. Özel’i Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu ve beraberindeki heyet karşıladı. Özel, ziyareti sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Partililerle tokalaşmasıyla ilgili soru üzerine Özel, şunları söyledi:  

Haberin Devamı

“Siyasette yeni bir dönem başlayıp başlamadığından ziyade şunu görmek lazım. Bizim normalleşme dediğimiz şey Erdoğan’la ya da Bahçeli’yle bir anlaşma yapmak değil. 22 yıldır bu ülkeyi bu hale getirenlerle bir anlaşma yapacak halimiz yok. Biz bu iktidarı ilk seçimde değiştireceğiz. Normalleşme milletin seçtiklerine milletin hatırına asgari saygıyı göstermek ve gerçek sorunlar konuşsun diye suni gündemlerden kaçmaktır. Cumhuriyet Halk Partisi bütün partilerle bayramlaşan tek partiyken, CHP lideri Özgür Özel bütün liderlerle tokalaşabilen tek liderken geçtiğimiz 1 Ekim günü bu konuda bir farklılaşma oldu. Sayın Bahçeli ile DEM’in el sıkışması Türkiye’de tansiyonu düşürür, kutuplaşmayı azaltır. Biz milletin sorunlarını biliyoruz, nasıl söyleyeceğimizi anlatmak ve insanların kulakları bunu duysun istiyoruz. Kutuplaşma ne kadar düşerse, sesler ne kadar duyulursa, içerik ne kadar önem kazanırsa o kadar önemlidir. Bahçeli DEM’in elini sıktı diye biz ne Bahçeli’yle ne Erdoğan’la oturup ne anayasa yaparız ne bir başka şey. Anayasaya uymayanlarla anayasa konuşmuyoruz. Atatürk’ün partisini Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında yeniden iktidar yapacağız.” 

Haberin Devamı

‘İstanbul Sözleşmesi’ne dönmeyi teklif ediyorum’

Özel, “Kadınlar tacize uğruyorlar, şiddet görüyorlar. İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden Meclis’te onaylayalım. Aslında çıkılmış bile değil ama hukuksuz şekilde Türkiye çıktı görünüyor. Ve maalesef bu katiller, kadın düşmanları, şiddet uygulayanlar da, ‘Zaten artık kadınları koruyan, güvendikleri şey ortadan kalktı’ diye düşünüyorlar. Erdoğan’a İstanbul Sözleşmesi’ne önümüzdeki salı günü Meclis’te hep birlikte yeniden dönmeyi teklif ediyorum” dedi.

‘Cumhurbaşkanı adayı ben değilim’

‘Altın tepside iktidar vaat etseler yine değiştirmem’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önceki akşam katıldığı Medyascope yayınında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile parlamenter sisteme geçme konusunda anlaştığı bu çerçevede Başbakanlık hesabı yaptığı yönündeki iddialara ve Cumhurbaşkanı’nı Meclis’e gelişinde ayakta karşılamasına ilişkin eleştirilere de yanıt verdi. Özel özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

BEDEL ÖDEMEYE RAZIYIM: Gelecek seçimin cumhurbaşkanı adayı ben değilim. Seçmenin, Erdoğan’ın karşısında ayağa kalktı diye bana kızıp adaya oy vermeyecek hali yok. Ama bizim partinin sözünü duyabilecek dünya kadar AK Parti’ye önceden oy vermiş seçmen, şimdi kulaklarını hiç olmazsa kapatmıyor. O yüzden ben her türlü riski her türlü bedeli ödemeye razıyım.

YİNE KALKACAĞIM: Son altı senedir oturdum orada, kalkmadım ama kimse bana gelip madalya takmadı. Ayağa kalktım bundan da madalya takmadılar. Ama o ayağa kalkmayı herkes gitsin; bugüne kadar hiç CHP’ye oy vermemiş AK Partili ve MHP’li seçmen ne diyor diye bir sorsun. Bir daha geldiğinde bir daha kalkacağım.

GÜNAHI BOYNUMA: Liderler bazen böyle kararlar alırlar. Sevabı partimin boynuna, günahı benim boynuma.

ANLAŞMA YOK: (Erdoğan ile parlamenter seçime geçmek için anlaştı. Erdoğan cumhurbaşkanı olacak, Özel başbakan hesabı yapıyor iddiaları) Böyle bir anlaşmam yok. Ben mevcut anayasaya uymayan biriyle anayasa değiştirmem. Ben bu partiyi ilk genel seçimlerde iktidar yapan genel başkan olacağım. Bana böyle altın tepside iktidar vaat etseler Erdoğan eliyle ben o anayasayı Erdoğan için değiştirmem. ANKARA Milliyet