GündemCNN TÜRK ABD'de görüntüledi! İşte FETÖ elebaşı Fetullah Gülen için kazılan çukur

CNN TÜRK ABD'de görüntüledi! İşte FETÖ elebaşı Fetullah Gülen için kazılan çukur

23.10.2024 - 23:56 | Son Güncellenme:

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'i gömme hazırlıkları sürerken, ABD'nin Pensilvanya eyaletinde örgütün karargah olarak kullandığı çiftliğin bahçesine kazılan çukurun etrafına sarı şerit, üzerine de branda çekildi.

CNN Türk'ün çektiği hava görüntülerinde, örgüt üyelerinin çiftliğin bahçesindeki bir noktayı kürekle kazdığı görülüyor. Çukurun kazıldığı alana vinç ve merdiven getirildiği görüntülere yansıdı. Örgüt üyeleri mezarı kazarken, basın mensuplarının havadan görüntü almasını engellemek için alanın üzerine siyah branda çekti. Çukurun etrafına da sarı şerit çekildi.

Haberin Devamı

CNN TÜRK ABDde görüntüledi İşte FETÖ elebaşı Fetullah Gülen için kazılan çukur

Çukurun kazıldığı alanın yanında ahşap bir platform inşa edildiği de gözlendi. Brandanın altında kazı işlemi yapılırken 10'u aşkın örgüt mensubu da çalışmaları izledi. Günün erken saatlerinde, örgüt üyelerinin cenazenin gömüleceği muhtemel alan üzerinde mavi renkli başka bir branda çektiği görüldü. Bu brandanın cenaze gömülürken görüntü alınmasını engellemek için kullanılacağı tahmin ediliyor.

FETÖ KAMPINDA HAREKETLİLİK ARTIYOR

Örgütün karargah olarak kullandığı çiftlikten edinilen hava görüntülerinde kamp içerisinde çok sayıda araç olduğu ve araçların yol kenarlarına park edilmeye başlandığı görülüyor. Mezar için kazıldığı öngörülen çukurun başında çok sayıda kişinin çalıştığı, kampın içinde yaya dolaşan kişi sayısının da arttığı objektiflere yansıdı.

Haberin Devamı

Örgüt üyesi bazı isimler sosyal medyada, elebaşı Gülen'in, Pensilvanya'daki karargah binasında sınırlı sayıda örgüt mensubunun katılımıyla gömüleceği yönünde paylaşımlar yapmıştı.

FUTBOL SAHASI İDDİASI

CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy, 'Artık gömme işlemi yarın olacak. Çiftliğin arka bahçesine gömülecek. Çok kabalık bir araç trafiği var. FETÖ bir futbol sahası tutmak istiyor. Böyle bir yerde yapmak istiyor bilgisi gelmişti. Bugün de buraya yakın bir yerde görüldükleri bilgisi ulaştı. Buradaki kaçak FETÖ'cüleri toplamak gibi bir planları var. FETÖ elebaşının gömülmek için burayı işaret ettiği düşünülüyor. Burada kazmalarla çukur kazma işlemi sürüyor. Görüntülenmemesi için de siyah bir örtü çekmişler yukarı. Kaçak FETÖ'cüler gelip gidiyor görebildiğimiz kadarıyla 20 kişi gördük." ifadelerini kullandı.