GündemFETÖ'nün Pennsylvania'daki çiftliğinde dikkat çeken görüntü! Askeri kamuflaj, silah...

FETÖ'nün Pennsylvania'daki çiftliğinde dikkat çeken görüntü! Askeri kamuflaj, silah...

22.10.2024 - 11:53 | Son Güncellenme:

Tüm ömrü, Türkiye Cumhuriyeti’ne kumpas kurmakla geçen FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kaçtığı ABD’de öldü. Başta 251 vatandaşımızın şehit düştüğü 15 Temmuz darbe girişimi olmak üzere 45 davada bir numaralı sanık olan vatan haini, CIA’in kullanışlı aparatıydı. Ölümün açıklanmasının ardından elebaşının Pennsylvania'da bulunan çiftliğine gelenlerin sayısı artıyor. Çiftlikten sıcak görüntüler geldi. Öte yandan 'elebaşı Gülen'in nereye gömüleceği?' sorusuna da yanıt geldi.

 

CIA'NIN ACI GÜNÜ

CIA’in sadece Türkiye’de değil, dünyanın pek çok ülkesinde çıkarları doğrultusunda kullandığı raporlarla kanıtlanan FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen (83), kaçtığı ABD’de öldü. Terör örgütü lideri, 251 vatandaşımızın şehit düştüğü 15 Temmuz darbe girişimi başta olmak üzere 45 davada bir numaralı sanık durumundaydı. 1999’da ABD’ye kaçan ve 7 defa iadesi istenen Gülen, terörden arananlar listesinde “kırmızı kategoride” bulunuyordu.

FETÖ elebaşı Gülen’in ölüm haberi ilk olarak örgütün yayın organı “Herkülnağme” tarafından duyuruldu. Ardından da itiraflarıyla son dönemde gündem olan yeğeni Ebuseleme Gülen, ölümü doğrulayan bir mesaj paylaştı. Gülen’in ölümüyle ilgili Türkiye’den ilk resmi açıklama ise Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan geldi. Fidan, Ankara’da Ukraynalı mevkidaşı ile görüşmesi sonrası düzenlediği basın toplantısında, “FETÖ örgütü elebaşının (Fetullah Gülen) ölümünü istihbarat kaynaklarımız da doğruluyor” dedi.

KAÇIRMIŞLARDI

Gülen’in sağlık durumunun ağır seyrettiği, akıl sağlığının yerinde olmadığı biliniyordu. “Uzun Cevdet” lakaplı kara kutusu olan Cevdet Türkyolu’nun, örgüte para yardımlarının kesilmemesi için Gülen’e sağlıklı gibi görünmesi adına ilaç verdiği, örgütteki dağılmayı engellemek adına daha önce çekilen videoları yeniymiş gibi yayınlandığı ortaya çıkmıştı. Türkyolu, hem Gülen’i hem de örgütün parasını yönetebilmek için FETÖ elebaşını bir süre önce yıllarca kaldığı Pensilvanya’daki çiftlikten kaçırıp, damadının evine götürmüştü.

Gülen’in ölümüyle ilgili Türkiye’den ilk resmi açıklama ise Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan geldi. Fidan, Ankara’da Ukraynalı mevkidaşı ile görüşmesi sonrası düzenlediği basın toplantısında, “FETÖ örgütü elebaşının (Fetullah Gülen) ölümünü istihbarat kaynaklarımız da doğruluyor” dedi.

FETÖ'CÜLER TOPLANIYOR

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in öldüğünün açıklanmasının ardından elebaşının Pennsylvania'da bulunan çiftliğine gelenlerin sayısı artıyor. Girişinde güvenlik önlemlerinin yoğunlaştırıldığı gözlenen FETÖ elebaşı Gülen'in Saylorsburg'daki çiftliğine, yerel saatle öğle vakitlerinde gelenler arttı.


Çiftliğin girişinde güvenlik taramasından geçen örgüt mensuplarının araçlarının, yerleşkenin bahçesindeki park alanını neredeyse tamamen doldurduğu fark edildi.


Haberin Devamı
KAMUFLAJLI SİLAHLI KİŞİ

Öte yandan havadan görüntülenen ve Gülen'in, ölümüne yakın son günlerinde kaçırıldığı belirtilen aynı bölgedeki diğer evinde ise herhangi bir hareket gözlenmedi. Ancak, söz konusu evin bahçesinde askeri kamuflajlı ve silahlı bir kişinin çevreyi sürekli kontrol etmesi dikkati çekti.

GÖMÜLECEĞİ YER BELLİ OLDU

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in tartışmalara konu olan cenazesi ile ilgili detaylar belli olmaya başladı. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre cenazenin ne zaman olacağı, kimlerin katılacağı, nereye gömüleceği ve cenaze namazını kimin kıldıracağı ile ilgili örgüt içindeki anlaşmazlıklar, örgüt yönetimindeki isimlerin baskıları ile ortaya çıktı.

Terör örgütü elebaşı Gülen'in cenazesi perşembe günü Pensilvanya'da örgütün merkezi sayılan kampta yapılacak. Gülen, kamp içinde yer alan ve daha önce kendi 'işaret ettiği' yere gömülecek. Cenaze namazını FETÖ elebaşı Gülen'in ev arkadaşı Suat Yıldırım kıldıracak.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, seyahat sorunu yaşamayan üst düzey örgüt mensupları ABD'ye doğru yola çıktı. Gülen'in aile üyeleri cenazeye bir arada katılarak sözde birlik mesajı verecek. Örgüt, Gülen'in son anlarını da daha sonra yazılı bir şekilde paylaşacak.

Terörist Gülen'in yazılı bir miras bıraktığı da örgüt üyeleri arasında konuşulan bilgiler arasında.

ABD'Lİ YETKİLİLER SORULARI GECİŞTİRDİ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel'e, günlük basın toplantısında Gülen'in ölümü soruldu. Patel, "Haberleri gördüm ancak sunabileceğim hiçbir şey yok. ABD'de yaşayan özel şahısları ilgilendiren konularda yorum yapmam." diyerek soruyu geçiştirdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby de çevrim içi düzenlediği basın toplantısında, FETÖ elebaşının ölümü konusunda Washington ile Ankara arasında bir iletişim olup olmadığı yönündeki soruya "Şu anda bir şey yok." diyerek yanıt verdi.

 

Haberin Devamı
251 NUMARALI ODA BOŞALTILDI

FETÖ elebaşı Gülen’in cesedi Pensilvanya’da St. Luke’s Hastanesi’nde tutuluyor. AA muhabirinin hastane görevlisinden aldığı bilgiye göre, FETÖ elebaşı Gülen’in ismi hastanede ölen kişiler arasında bulunuyor. Fetullah Gülen’in ölmeden hemen önce 251 numaralı odada kaldığı belirtildi. AA’nın görüntülediği 251 numaralı odanın ise bir süre önce boşaltılıp temizlendiği görüldü.


KAÇIRMIŞLARDI

Gülen’in sağlık durumunun ağır seyrettiği, akıl sağlığının yerinde olmadığı biliniyordu. “Uzun Cevdet” lakaplı kara kutusu olan Cevdet Türkyolu’nun, örgüte para yardımlarının kesilmemesi için Gülen’e sağlıklı gibi görünmesi adına ilaç verdiği, örgütteki dağılmayı engellemek adına daha önce çekilen videoları yeniymiş gibi yayınlandığı ortaya çıkmıştı. Türkyolu, hem Gülen’i hem de örgütün parasını yönetebilmek için FETÖ elebaşını bir süre önce yıllarca kaldığı Pensilvanya’daki çiftlikten kaçırıp, damadının evine götürmüştü.


ÖRGÜTTE PANİK

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Gülen’in 20 Ekim’de ölümü örgüt yönetiminde paniğe neden oldu. İlk etapta öldüğünün duyurulup duyurulmaması konusunda büyük tartışma yaşandı. Ancak sonuçta ölüm haberinin saklanılamayacağına karar verildi. Ölüm haberi duyurulurken, Gülen’in nereye gömüleceği, namazı kimin kıldıracağı ve cenazeye kimlerin katılacağı da ayrı bir tartışma konusu oldu. Cenazenin Türkyolu’nun damadının evinin arazisi içindeki ormanlık alanda defnedilmesi planlandığı belirtilirken, mezarının Said Nursi’ninki gibi bilinmemesi için cenazenin daha sonra başka yere taşınabileceği ifade ediliyor


Haberin Devamı
GÜÇ KAVGASI SERTLEŞECEK


15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olması ve Gülen’in sağlık durumunun kötüleşmesi örgüt içinde kopmaların hızlanmasına yol açmış, Gülen’den sonra kimin yerine geçeceği ile ilgili bölünmeler yaşanmış ve özellikle finansal kaynakların yönetimindeki güç mücadelesi su yüzüne çıkmıştı. Örgütün Avrupa ayağını yöneten Abdullah Aymaz’ın, ABD ayağını yöneten Türkyolu ve birlikte hareket ettiği Mustafa Özcan’ın etkisini kırmak için yoğun çaba harcadığı, Aymaz’ın bunun için “Avrupa ayağı olarak örgütten ayrılma” tehdidinde bulunduğu belirtiliyor. Güvenlik kaynakları “Örgüt içinde gücü elinde tutmak isteyenler arasında suikastlara kadar varacak sert kavgalar yaşanabileceğini” değerlendiriyor.

‘ERGENEKON’ TESADÜFÜ

FETÖ elebaşı Gülen’in ölüm tarihi, Ergenekon kumpas davalarında ilk duruşmanın görüldüğü tarihe denk geldi. Ergenekon kumpasında ilk duruşma 20 Ekim 2008’de Silivri Cezaevi’nde görülmüştü.