GündemCHP’den ‘24 Saatlik Eğitim Maratonu’

CHP’den ‘24 Saatlik Eğitim Maratonu’

19.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP’nin eğitim alanında yaşanan sorunları ele almak ve kamuoyunun konuya dikkatini çekmek amacıyla organize ettiği “24 Saatlik Eğitim Maratonu” dün saat 10.00’da Ankara Anıtpark’ta başladı.

CHP’den ‘24 Saatlik Eğitim Maratonu’

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara  - Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri, akademisyenler, uzmanlar, eğitim sendikaları genel başkan ve yöneticileri, araştırmacı ve yazarlar, düşünce kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile siyasetçilerden oluşan 100’den fazla konuşmacının yer aldığı etkinlik bugün saat 10.00’da sona erecek. Halka açık etkinliğin açılış konuşmasını yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Milli Egemenlik Parkı’nda bu maratonu yapmak istediklerini, ancak izin verilmediğini belirterek özetle şunları söyledi: “Neden? İçeride hayvan hakları yasası konuşuluyor. Buraya hayvanseverler gelip eylem yapmasın. Hayvanseverlerin mücadelesi, onların tek başlarına yürüttüğü bir mücadele değildir. Hepimiz hayvanseveriz. Hepimiz o canların önünde kendimizi siper etmeye hazırız. CHP grubu hem hayvan hakları yasası adını taşıyan katliam yasasına karşı, hem de kadının soyadını istediği gibi belirlemesi ve kullanmasının önündeki zorba dayatmaya karşı kırmızı alarmdadır. Meclis’te, sokakta mücadele vermektedir. 

Haberin Devamı

CHP lideri Özel, KKTC’ye gitti

Özel, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıl dönümü nedeniyle gittiği KKTC’de Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile Kıbrıs Türklerinin varoluş mücadelesinin önderi Dr. Fazıl Küçük’ün anıt mezarlarını ziyaret etti.