GündemCHP’de erken seçim hesapları

CHP’de erken seçim hesapları

24.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

CHP erken seçim için yol haritasını belirledi. Anketlerde vatandaşın erken seçim talebindeki artışın giderek ivmelendiğini savunan CHP yönetimi, önümüzdeki dönemde seçmenin talebini daha güçlü bir şekilde dillendirecek.

CHP’de erken seçim hesapları

MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA - CHP’li kurmaylar, son yapılan anketlerde erken seçim talebinin yüzde 56 seviyesinde olduğunu ifade ediyor. 31 Mart seçiminin hemen sonrasında bu oranın yüzde 30’larda olduğunu hatırlatan kurmaylar, “Buna kayıtsız kalmak mümkün değil. Bu talebin görünür olması ve siyasi karşılığının verilebiliyor olması lazım. Eğer toplumdaki talep görünür olursa o siyasi baskıya karşı hiçbir iktidar duramaz” değerlendirmesini yaptı. Çalışmalarını bu yönde yoğunlaştıracaklarını ifade eden partili kurmaylar, “1 Ekim’de Meclis’in açılışıyla birlikte özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Karadeniz ve İç Anadolu’ya milletvekilleri grubundan görevlendirmeler olacak. Oralarda saha çalışmaları yapılacak” dedi.

Haberin Devamı

ÖZEL’DEN TUR

Edinilen bilgiye göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ekim ayının son haftası Doğu ve Güneydoğu Anadolu turuna çıkması bekleniyor. Bir hafta süreceği belirtilen turda Özel’in Diyarbakır merkezde olmak üzere Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin, Şırnak gibi illere gitmesi öngörülüyor.

CHP 11-13 Ekim’de de il başkanlarını Muğla’da seçim kampına almayı planlıyor.