GündemCHP yeni anayasa masasına oturmayacak

CHP yeni anayasa masasına oturmayacak

21.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

TBMM’nin 1 Ekim’de başlayacak yeni yasama yılında en önemli gündem başlıkları arasında yeni anayasa olacak. Bu çerçevede durum değerlendirmesi yapan CHP, yeni anayasa konusundaki tavrını belirledi. Edinilen bilgiye göre CHP, yeni anayasa tartışmasına kapılarını kapattı.

CHP yeni anayasa masasına oturmayacak

MEHTAP GÖKDEMİR / Ankara - CHP’nin hukukçu kurmayı, Milliyet’e yaptığı açıklamada, “Anayasa Mahkemesi kararları var ortada ve bunlara uyulmuyor. Olağanüstü toplantı talebimiz de reddedildi. Anayasanın Meclis Başkanına takdir yetkisi bile bırakmadığı bir alanda Meclis Başkanı bizim talebimizi reddediyorsa o zaman anayasaya uyma niyeti yok demektir. İlk 4 maddenin tartışmaya açıldığı bir ortamda biz bu anayasa görüşmelerinde olamayız ve olmayacağız.” dedi. Olası bir anayasa turunda CHP’nin ne yapacağına ilişkin de partili kurmay, “Sadece genel turlama yapıldı, genel düşünceler alındı, Genel Başkanımız ilk baştan beri neyi ifade ediyorsa en sonunda onu ifade etti. Biz sadece ‘hayır’ diyebileceğimiz bir ortamda görüşmekten kaçınmayız, ama bir masaya oturmayız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘İktidara yürüyoruz’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün Muğla’da CHP’de aykırı seslere ihtiyaçları olmadığını belirterek, “Bizim artık birliğe, beraberliğe, tek sese ihtiyacımız var. İktidara yürüyoruz” dedi. Erken seçim çağrısını da yineleyen Özel, “Geçim yoksa, seçim vardır. O zaman bir sandığa ihtiyaç vardır. Beş yıllığına seçildin. Bunun ortası tam 2,5. Seneye kasım. Bu millet seçim istiyor, kaçamazsın” dedi.