GündemCami töreninde imam hatipli kız ağlattı

Cami töreninde imam hatipli kız ağlattı

14.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani ile ülkenin en büyük camisi olacak Tiran Namazgah Camii’nin temel atma törenine katıldı.

Cami töreninde imam hatipli kız ağlattı

Kapalı alanda 5 bin kişinin namaz kılacağı caminin açılışı için 2 sene sonra Tiran’a tekrar geleceğini belirten Erdoğan, Arnavutluk yönetimine cemaat ile mücadele edilmesi uyarısında bulundu.
‘Biz kısık sesleriz’i okudu
Erdoğan daha sonra TİKA tarafından yeniden inşa edilen tarihi Preze Kale Camisi’nin açılışını miting havasında yaptı. Arnavutların da katıldığı açılışta imam hatipli bir kızın “Biz kısık sesleriz” şiiri Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan’ı ağlattı.
Yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı açılışta Erdoğan Müslümanlara karşı oyunlar oynandığını belirterek, birlik ve beraberlik içinde olunmasını istedi. Arnavutçaya çevirmek için tercümanın da hazır bulunduğu açılışta tercümanın çeviri yapmakta zorlandığı görüldü.
Erdoğan, “Biraz tercümede sıkıntılar oluyor ama tercümeye de gerek yok” dedi, tercüman ise “Bunu çevireceğim” diye konuştu.
‘Mevzuat amcaya takılmayın’
Bu topraklarda ezan sesinin susmayacağını vurgulayan Erdoğan, “Birliğimize, beraberliğimize inancıma, müştereklerimize çok iyi sahip çıkmalıyız. Ne olur, ayrılığa düşmeyin, Müslümanların üzerinde oynanan oyunlara kurban olmayın, Arnavuduyla, Boşnağıyla, Türküyle, Romanıyla kim olursa olsun bir olun, iri olun, diri olun, kardeş olun” dedi. Öte yandan Erdoğan, Türk ve Arnavut iş adamlarına karşılıklı yatırım çağrısı yaptı. Erdoğan, “Mevzuat amcaya takılmayın. Bürokratik oligarşi felakettir” dedi. Bürokrasinin, “Aman efendim şunu yaparsak şöyle olur” diyerek işleyişi yavaşlatma eğiliminde olduğunu ifade eden Erdoğan, “Bürokrasi olarak sen bir kere açma uğraşında ol tıkamada değil” diye konuştu.