GündemBursa’da kökünü kurutma operasyonu! Bakan Soylu'dan açıklama

Bursa’da kökünü kurutma operasyonu! Bakan Soylu'dan açıklama

07.11.2022 - 07:34 | Son Güncellenme:

Bursa’da, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yönetiminde ‘Kökünü Kurutma Operasyonu’ gerçekleştirildi. Bin 700 polisin katıldığı, 3 İHA ile 1 helikopterin destek verdiği narkotik operasyonunda, 70 adrese baskın düzenlendi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa'da bin 700 polisin, 2 helikopter, 3 İHA ve 15 narkotik köpeğinin katıldığı büyük uyuşturucu operasyonunun startını verdi. 1,5 ayda iki kez Bursa'ya gelen Bakan Soylu belirlenen 70 adreste 110 kişinin gözaltı kararı olduğunu, 95 kişiyi yakaladıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Bakan Soylu, gençleri uyuşturucu illetine buluşturmak isteyenlere müsamaha göstermeyeceklerini belirterek, "Avrupa'da uyuşturucu serbest ama sınırlarımız içinde hiç bir uyuşturucu maddenin girmemesini sağlamak için tarihin en büyük uyuşturucu operasyonlarını yapıyoruz. Bu meselenin kökünü kurutmaya ve kökü kuruyuncaya kadar mücadeleye devam etmeye ant içtik" dedi.

Bakan Soylu, sabah 05.30 sıralarında Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden ekipleri uğurladı. Narkotik, çevik kuvvet, özel harekat ve asayiş ekiplerinden oluşan 1750 polis merkez Osmangazi ilçesi Meydancık, Selimzade Mahalleleri, merkez Yıldırım ilçesi Anadolu Mahalleleri'nde 6 aydır fiziki ve teknik takipteki uyuşturucu satıcılarının evlerine şafak operasyonu yaptı. Havadan da 2 polis helikopteri, 3 İHA gelişmeleri takip etti, ekipleri yönlendirdi.

Bursa’da kökünü kurutma operasyonu Bakan Soyludan açıklama

DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Haberin Devamı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetim Sistemi binasında Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İl Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlarıyla kamera karşısına geçen Bakan Soylu, detayları paylaştı.

Bursa’da kökünü kurutma operasyonu Bakan Soyludan açıklama

Bursa'da bir önceki kökünü kurutma operasyonunu 20 Eylül'de yaptıklarını hatırlatan Bakan Soylu şunları söyledi:

"Emniyet Teşkilatı mensubu arkadaşlarımızın gayet başarılı bir şekilde yürüttüğü 20 Eylül’deki operasyondan sonra yine Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ile birlikte yeni bir çalışma ortaya konuldu. Bursa'da bu sabah itibariyle 1730 kahraman arkadaşımızın katıldığı 15 narkotik 2 helikopter 3 İHA'nın katıldığı bir operasyon daha 05.30 itibariyle başladı. 70 adrese hedeflenildi. 110 uyuşturucu satıcısına yönelik bir operasyondu. Bu saat operasyonuyla 95’i gözaltına alındı. Operasyonlar devam ediyor. Buradan kıymetli Bursalı hemşehrilerimize ve aziz milletimize şunu söylemek istiyorum. Bir buçuk ayda ikinci gelişimiz ikinci kökünü kurutma operasyonu. Bin defa gelmemiz icap ederse geleceğiz, bu operasyonları gerçekleştireceğiz. Aziz milletimiz rahat olsun. Avrupa'da uyuşturucu serbest. Şırıngası da serbest. Ama milletimiz olarak biz buna müsaade etmeyiz, tahammül, müsamaha göstermeyiz. Hedefimiz sınırımızın içerisine hiçbir uyuşturucu maddenin girmemesini sağlamak, bunu temin etmek istiyoruz. Tarihin en büyük uyuşturucu operasyonlarını yapıyoruz. Haftada ortalama 5 bin uyuşturucu satıcısını gözaltına alıyoruz. Bu konuda arkadaşlarımız, emniyet teşkilatı, jandarma teşkilatı büyük gayret gösteriyor. Dün Diyarbakır'da 1900 kilogram üzerinde esrar ele geçirildi. Bu mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. İrademiz kararlılığımız var. Gençlerimizi bu illete buluşturmak isteyenlere müsamaha göstermeyeceğiz. Gereğini yerine getiriyoruz ve getirmeye hep birlikte devam edeceğiz. Milletimiz ,Türk Polisi, jandarma teşkilatı, güvenlik güçleri, hükümetimiz ve bizlere itimat etsin. Bu meselenin kökünü kurutmaya ve bu meselenin kökü kuruyana kadar mücadeleyi devam ettirmeye ant içtik. Cenabı Allah yardımcımız olsun"

Haberin Devamı

Bursa’da kökünü kurutma operasyonu Bakan Soyludan açıklama

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Haberin Devamı

Bursa’da, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yönetimindeki ve 1730 polisin katılımıyla düzenlenen ‘Kökünü Kurutma Operasyonu’ ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama yapıldı. 110 uyuşturucu satıcısından 95’inin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bursa Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından uyuşturucu madde ticareti yapanlara yönelik olarak yürütülen soruşturma kapsamında; Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen soruşturma ile ‘Uyuşturucu Madde Ticareti’ suçundan 110 şüpheli tespit edilmiş olup, şüphelilerin eylemleri ile ilgili olarak 07.11.2022 tarihinde, 110 şüpheli hakkında 70 farklı adreste eş zamanlı arama, el koyma ve gözaltı işlemi yapılmış, gerçekleştirilen operasyonda; toplam 95 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Adreslerde yapılan aramalarda 215 gram esrar, 150 gram sentetik kannabinoid bonzai, 325 gram metamfetamin, 226 adet sentetik, 6 adet tabanca, 2 adet av tüfeği ele geçirilmiş olup, şüphelilerin adli işlemleri halen devam etmektedir. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Haberin Devamı

Bursa’da kökünü kurutma operasyonu Bakan Soyludan açıklama

OPERASYON, SOYLU’NUN UĞURLAMA KONUŞMASI İLE BAŞLADI

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından uyuşturucu satıcılarına yönelik bu sabah düzenlenen ‘Kökünü Kurutma Operasyonu’na ilişkin görüntüler yayınlandı. 70 adrese düzenlenen baskında, 95 şüphelinin gözaltına alındığı operasyon, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun görevli personeli uğurlamasıyla başladı. Bakan Soylu, operasyonda görev alan personele hitaben yaptığı konuşmada, "Türkiye’nin yüz akı, kıymetli mesai arkadaşlarım, Türk Polis Teşkilatı ve görevini başarıyla Bursa’da yapan çok kıymetli arkadaşlarım. 20 Eylül’deki ‘Kökünü Kurutma Operasyonu’ çok başarılıydı. Ülkemizin birçok ilinde yapılıyor ama Bursa’da yeni bir başarıyı ortaya koydunuz. İkincisini bu sabah gerçekleştireceksiniz. 1730 arkadaşımızla beraber inşallah ayağınıza herhangi bir taş değmeden, herhangi bir kazayla belayla karşı karşıya kalmadan Cenab-ı Allah'tan niyazımız, duamız budur. Bu operasyonu da başaracağınıza inanıyorum. Allah yardımcınız olsun, Allah muhafaza etsin. Allah’a emanet olun" dedi.

KAPILAR KOÇBAŞI İLE KIRILDI

Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'ndan hareket eden ekipler, önceden belirlenen adreslere baskın düzenledi. Önce şüphelilerin evlerinin bulunduğu mahalleler, özel harekat ve çevik kuvvet ekipleri tarafından ablukaya alındı ardından operasyon düğmesine basıldı. Özel harekat polislerinin koçbaşı ile kapılarını kırarak girdiği evlerde şüpheliler yakalandı. Bu anlar, polis kamerasınca anbean kaydedildi.

1730 PERSONEL GÖREV ALDI

'Torbacı' olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik 4 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından düzenlenen operasyona; 180 ekip, 10 özel harekat unsuru, 200 çevik kuvvet personeli olmak üzere 1730 personel katıldı. 1 polis helikopteri ile 3 insansız hava aracının havadan destek verdiği operasyonda, 15 narkotik dedektör köpeği de yer aldı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce başlatılan operasyonda, 95 kişinin gözaltına alındığı baskın yapılan evlerdeki aramalarda; 12 kilo 536 gram metamfetamin, 3 kilo 528 gram esrar, 818 gram sentetik kannabinoid bonzai maddesi, 5 bin 546 sentetik hap, 6 tabanca ile 2 av tüfeği ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.