GündemBörek sevenler için harika bir lezzet: sodalı börek

Börek sevenler için harika bir lezzet: sodalı börek

30.04.2018 - 13:26 | Son Güncellenme:

Yufkaların arası kabarmış ve yumuşacık bir börek tarifi. Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık bir böreği kim beğenmez ki? Misafirlerinize ve 5 çayınıza eşlik edecek güzel bir tarif sizlerle. Sodalı börek tarifi ile kabarmış ve lezzetli bir börek yapabilecek ve sofralarınızı taçlandıracaksınız.

Börek sevenler için harika bir lezzet: sodalı börek

Sodalı börek tarifimizde yer alan soda ile böreğinizin kabarmasını sağlayacaksınız. İç harcı ile yumuşacık bir tat elde edeceksiniz. Çayınızı alıp mükemmel bir börek tatmaya hazır mısınız?

Haberin Devamı

Malzemeler

· 6 adet hazır yufka

· 2 adet yumurta

· 3 su bardağı süt

· 3 su bardağı yoğurt

· 3 bardağı ayçiçek yağı

· 300 ml. maden suyu

İç Malzemesi İçin

· 300 gram az yağlı peynir

· 1 demet maydanoz

· 1 adet yumurta sarısı

· 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri İçin

· 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

· 1çay kaşığı susam

· 1 çay kaşığı çörek otu

Püf Noktası

Yufkalarınızın arasına tereyağı dilimleyebilirsiniz. Tereyağı yufkanıza ayrı lezzet verecektir ve yumuşacık bir lezzet oluşmasını sağlayacaktır. Son aşamada böreğinizin üzerine serpeceğiniz toz biberiniz böreğinize farklı bir lezzet katacaktır.

Yapılışı

Fırın tepsimizi ayçiçek yağımızı sürerek yağlayalım ve ayrı bir kapta yumurta sarısı, yağ ve sütü karıştıralım.

Haberin Devamı

Peynirli harç için; bol suda yıkadığımız maydanozlarımızı ince ince kıyalım. Daha sonra peynirlerimizi rendeleyelim. Rendelediğimiz peynirlerimizin içine yumurta ve karabiber ekleyelim ve karıştıralım.

Bir adet yufka tepsimize serelim yufkamızın tepsinin dışına taşan kısımlarını içeri doğru katlayalım. Bir yemek kaşığı yardımıyla içi için hazırladığımız sosu gezdirelim. İkinci yufkamızı açalım ve sosu gezdirelim daha sonra hazırladığımız peynirli harcı yayalım. Bu işlemi tekrar iki kat yufkamıza da uygulayalım. İşlem bittikten sonra kalan 2 adet yufkamızı da sos gezdirerek tepsimizi kaplayalım. Daha sonra bir kaba aldığımız maden suyumuzu böreğimizin üzerine gezdirelim. Son olarak böreğimizin üzerine toz biber, susam ve çörek otunu serpelim. Önceden ısıttığımız fırına böreğimizi atalım ve 45 dakika pişirmeye bırakalım. Üzeri kızarak böreğimizi fırından alarak dilimleyelim ve sevdiklerimizle paylaşalım. Şimdiden afiyet olsun.

Yazarlar