Gündem Bombacı teröristin evinde ‘şeytanın anası’ bulundu

Bombacı teröristin evinde ‘şeytanın anası’ bulundu

14.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul’da bombalı eylem yapmak ve planlamak suçlarından hakkında aranma kararı bulunan TKP/ML terör örgütü üyesi Ünal Yiğit, çalıştığı pastanede yakalandı.

Bombacı teröristin evinde ‘şeytanın anası’ bulundu

Ferit ZENGİN/ HABER MERKEZİ -  Terörist Ünal Yiğit, Sancaktepe’de 2019 yılında bir banka şubesine düzenlenen bombalı saldırının faili olarak gözaltına alınıp, delil yetersizliğinden serbest bırakılmıştı. Ardından 2021’de bir parti temsilciliğine düzenlenen EYP’li saldırının faili olarak gönderildiği cezaevinden geçtiğimiz aylarda çıkan teröristin bombalı eylem hazırlığı içinde olduğu bilgisine ulaşıldı.

Haberin Devamı

Ünal Yiğit’in yakalanması için harekete geçen polis, Küçükçekmece’de bir pastaneye baskın düzenledi. İşçi olarak çalıştığı mekanda kendisini saklamaya çalışan işyeri sahibi A.H.A ve iki çalışanla birlikte gözaltına alınan Yiğit Emniyet’e götürüldü.

'ŞEYTAN ANASI'

Yiğit ve A.H.A.’nın verdiği bilgiler ışığında Yiğit’in, Esenyurt’ta hücre evi olarak kullandığı belirlenen adresine baskın düzenlendi. TKP/ML’nin alan sorumlusu olduğu ileri sürülen O.C. aracılığıyla kiralanan evde, “şeytanın anası” olarak tabir edilen tahrip gücü yüksek 250 gram TATP tipi patlayıcı madde ile değişik türlerde kimyasal patlayıcı ve bomba düzenekleri ele geçirildi. O.C. ile Ünal Yiğit ve A.H.A. sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

Haberin Devamı

Teröristin, ramazan bayramında sansasyonel eylem hazırlığı içinde olduğu açıklandı.

ŞEYTAN ANASI NEDİR?

"Şeytan anası" terimi, bazı bombalarda kullanılan patlayıcı madde olan triperoksidit aseton (TATP) için kullanılan bir diğer isimdir. TATP, çoğu zaman ev yapımı patlayıcı (EYP) olarak da adlandırılır ve özellikle terörist saldırılarda kullanılan bir patlayıcı türüdür.

TATP, ucuz ve kolayca yapılabilen bir patlayıcıdır ve hazırlanması için sadece birkaç kimyasal madde gerektirir. Ancak, TATP'nin yapımı oldukça tehlikelidir ve düşük bir hata payı ile ciddi yaralanmalara veya ölüme neden olabilir.

Bu nedenle, TATP gibi patlayıcı maddelerin yapımı ve kullanımı yasadışıdır.