GündemBölgesel çatışma riski artıyor

Bölgesel çatışma riski artıyor

02.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, dün Milli Savunma Bakanlığı’nda basın bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Bölgesel çatışma riski artıyor

İsrail’in saldırılarının bölgesel çatışma riskini artırdığını vurgulayan Aktürk, “İsrail’in saldırılarını Yemen’e ve Lübnan’a yöneltmesi bölgemizde çatışmaların yayılması ve istikrarsızlık riskini artırmaktadır. İsrail’in uluslararası hukuk çerçevesinde hareket etmesini, uluslararası toplumun çağrısı ve BM Güvenlik Konseyi Kararı çerçevesinde derhâl ve koşulsuz ateşkesi kabul etmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Aktürk, “Deniz Kuvvetlerimiz; köklü geçmişi, nitelikli personeli ve üstün teknolojisi ile Mavi Vatan’ımızdaki hak ve menfaatlerimizi azim ve kararlılıkla korumaya, elde ettiği büyük başarılarla dünyanın önde gelen deniz güçlerinden biri olarak üstlendiği uluslararası görevler ile bölge ve dünya barışına önemli katkılar sağlayamaya devam etmektedir” dedi.

Bir haftada 67 terörist etkisiz hale getirildi

Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetlerinin sahanın gerekliliğine uygun, alışılmadık, öngörülemez, süratli ve sürekli icra esaslarında gerçekleştirdiği kararlı operasyonları sürdürdüğünü belirterek şu bilgileri paylaştı: “Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil, son bir haftada 67, 1 Ocak’tan bugüne kadar ise Irak’ta 770, Suriye’de 818 olmak üzere toplam 1588 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.”