GündemBodrum'da orman yangını! Havadan ve karadan müdahale başladı

Bodrum'da orman yangını! Havadan ve karadan müdahale başladı

09.07.2024 - 17:27 | Son Güncellenme:

Muğla'nın Bodrum ilçesinde orman yangını meydana gelirken, ekipler yangını kontrol altına alabilmek için havadan ve karadan çalışma başlattı.

Yangın, Pınarbelen Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 14.15 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, alandan alevlerin yükseldiğini fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

Haberin Devamı

İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi.

Kısa sürede olay yerine gelen ekipler yangına karadan müdahale ederken, bölgedeki tüm hava araçları da yangın bölgesine yönlendirildi.

Bodrumda orman yangını Havadan ve karadan müdahale başladı

YER EKİPLERİ OMUZ OMUZA MÜCADELE VERİYOR

Alevler, dağlık sarp araziye doğru ilerlerken, hava araçları aralıksız olarak sortilere devam ediyor. Kara ekipleri ise el birliğiyle hortum taşıyarak omuz omuza ormanın iç alanlarına doğru ilerleyerek alevlere müdahalede ediyor.

Bodrumda orman yangını Havadan ve karadan müdahale başladı

BODRUM KAYMAKAMI VE BELEDİYE BAŞKANI'NINDAN AÇIKLAMA

Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit ve Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci de yangın bölgesine gelerek söndürme çalışmasını takip etti. Kaymakam Çit, gazetecilere, ekiplerin tüm imkanlarla yangına müdahalede bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Çit, "Yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor, etrafı epey çevrildi. Yangının Pınarlıbelen ve Etrim mahallelerimize sıçramaması için çabalarımız devam ediyor. Orman teşkilatımızın hava araçlarının çok iyi seviyeye geldiğini gördük. Soğutma çalışmaları bittikten sonra jandarmamız yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışma yürütecek." dedi.

Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ise yangının çıktığı bölgenin sarp arazi olması nedeniyle karadan müdahalede zorluk yaşandığını kaydetti.

Mandalinci, "Yaklaşık 250 sortinin üzerinde bir sorti ile yangına müdahale çalışmaları devam ediyor. Bölgenin hem dağlık olması hem de rüzgarın çok değişken yönlerden esmesi nedeniyle yangın yer yer kontrolden çıkıp tekrar büyüme eğilimi gösteriyor. Bir metrekare ormanlık alanı kaybetmemek için etkin çalışmamız sürüyor." diye konuştu.

MANİSA

Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde maki yangını çıktı. Alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor. Gölmarmara ilçesi İsmetpaşa Mahallesi yakınlarındaki makilikte, saat 16.20 sıralarında yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Alevlere İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 4 uçak, 6 helikopter, 17 arazöz, 3 su ikmal aracı ve 2 dozerle müdahale ediliyor.

Haberin Devamı

KONTROL ALTINA ALINDI

Saat 16.20 sıralarında çıkan maki yangını, 2 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürdürülüyor.

Bodrumda orman yangını Havadan ve karadan müdahale başladı