GündemBirbirinden lezzetli sebze yemeği tarifleri

Birbirinden lezzetli sebze yemeği tarifleri

26.04.2018 - 14:40 | Son Güncellenme:

Çoğu kişi sebze yemeği sevmez belki ama sağlık için çoğu zaman da yemeğe mecbur kalırlar. Bununla beraber sebze yemekleri her zaman lezzetsiz olacak diye bir kural yok. Biz de sizler için birbirinden lezzetli sebze yemeklerini derledik. Beğeneceğinize eminiz.

Birbirinden lezzetli sebze yemeği tarifleri

Zeytinyağlı taze fasulye

Haberin Devamı

Klasiklerle başlayalım. Zeytinyağlı taze fasulye hem sağlık açısından hem lezzet açısından hem de pratiklik açısından disofralarda en çok aranan sebze yemeklerinden. Bakalım zeytin yağlı yeşil fasulye nasıl yapılır ve püf noktaları neler?

Malzemeler

  • 600 gram taze fasulye
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tane orta boy domates
  • Yarım bardak sıcak su
  • Yarım tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Kuru soğanlarınızı küp küp doğrayın. Sarımsaklarınızı ince ince kıyın. Domateslerinizi rendeleyin. Taze fasulyelerinizin uç kısımlarını kesip kılçıklarını temizleyin ve ikiye ayırın. Fasulyelerinizi yıkayın. Zeytinyağınızı kızdırın. Doğradığınız kuru soğan ve sarımsakları hafif pembeleşene kadar kızartın. Kavurma işlemine yeşil fasulyelerinizi ekleyerek devam edin. Son olarak rendelediğiniz domates, toz şeker ve tuzunuzu da ekleyin. Suyunuzu da ilave ettikten sonra 30-35 dakika kadar pişirin.

Haberin Devamı

Püf noktaları

Seçtiğiniz taze fasulyenin cinsine bağlı olarak pişirme süreniz değişecektir. Bununla birlikte domatesinizin sulu olmasına bağlı olarak yemeğin su oranını da değiştirmeniz gerekebilir. Kavurma işleminizi tam olarak yapmak da başarılı sonuç almanız açısından önemlidir.

Afiyet olsun.

Fırında kabak mücveri

Lezzetli sebze yemeği demişken sağlıktan bahsetmemek olmazdı. Hem lezzeti yerinde hem de sağlıkla fırında pişen kabak mücverinin lezzetini de beğeneceğinizi düşünüyoruz. Bakalım fırında kabak mücveri nasıl yapılır?

Malzemeler

  • 5 orta boy kabak
  • 5 adet taze soğan
  • Yarım demet dere otu
  • 12 dal maydanoz
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı zeytin yağı
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Tercihe göre baharat

Hazırlanışı

Kabaklarınızı yıkayıp kabuklarını soyun. Rendenizin kalın tarafıyla kabaklarınızı rendeleyin. Rendelediğiniz kabakların suyunu sıkın. Ayıkladığınız yeşil soğan, dere otu ve maydanozu ince ince doğrayın. Karıştırma kabınızda kabaklarınızı, yeşilliklerinizi, yoğurdu ve yumurtayı karıştırın. Elediğiniz unu, lor peynirinizi ve baharatlarınızı da ekleyerek yoğurun. Fırın kabınızın altını yağlayarak harcınızı kabınıza dökün. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Püf noktaları

Kullandığınız malzemelerin taze olması çok önemlidir. Bununla birlikte ununuzu elemek de kıvamı tutturmak açısından önemlidir. Mücverinizi muffin kalıbında da pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun.