26.04.2018 - 14:40 | Son Güncellenme:
Zeytinyağlı taze fasulye
Klasiklerle başlayalım. Zeytinyağlı taze fasulye hem sağlık açısından hem lezzet açısından hem de pratiklik açısından disofralarda en çok aranan sebze yemeklerinden. Bakalım zeytin yağlı yeşil fasulye nasıl yapılır ve püf noktaları neler?
Malzemeler
Hazırlanışı
Kuru soğanlarınızı küp küp doğrayın. Sarımsaklarınızı ince ince kıyın. Domateslerinizi rendeleyin. Taze fasulyelerinizin uç kısımlarını kesip kılçıklarını temizleyin ve ikiye ayırın. Fasulyelerinizi yıkayın. Zeytinyağınızı kızdırın. Doğradığınız kuru soğan ve sarımsakları hafif pembeleşene kadar kızartın. Kavurma işlemine yeşil fasulyelerinizi ekleyerek devam edin. Son olarak rendelediğiniz domates, toz şeker ve tuzunuzu da ekleyin. Suyunuzu da ilave ettikten sonra 30-35 dakika kadar pişirin.
Püf noktaları
Seçtiğiniz taze fasulyenin cinsine bağlı olarak pişirme süreniz değişecektir. Bununla birlikte domatesinizin sulu olmasına bağlı olarak yemeğin su oranını da değiştirmeniz gerekebilir. Kavurma işleminizi tam olarak yapmak da başarılı sonuç almanız açısından önemlidir.
Afiyet olsun.
Fırında kabak mücveri
Lezzetli sebze yemeği demişken sağlıktan bahsetmemek olmazdı. Hem lezzeti yerinde hem de sağlıkla fırında pişen kabak mücverinin lezzetini de beğeneceğinizi düşünüyoruz. Bakalım fırında kabak mücveri nasıl yapılır?
Malzemeler
Hazırlanışı
Kabaklarınızı yıkayıp kabuklarını soyun. Rendenizin kalın tarafıyla kabaklarınızı rendeleyin. Rendelediğiniz kabakların suyunu sıkın. Ayıkladığınız yeşil soğan, dere otu ve maydanozu ince ince doğrayın. Karıştırma kabınızda kabaklarınızı, yeşilliklerinizi, yoğurdu ve yumurtayı karıştırın. Elediğiniz unu, lor peynirinizi ve baharatlarınızı da ekleyerek yoğurun. Fırın kabınızın altını yağlayarak harcınızı kabınıza dökün. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Püf noktaları
Kullandığınız malzemelerin taze olması çok önemlidir. Bununla birlikte ununuzu elemek de kıvamı tutturmak açısından önemlidir. Mücverinizi muffin kalıbında da pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun.