GündemBingöl’de deprem hendekleri kazılıyor

Bingöl’de deprem hendekleri kazılıyor

25.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliğince desteklenen, AFAD ve Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Projesi” TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde yürütülüyor.

Bingöl’de deprem hendekleri kazılıyor

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Aynur Dikbaş yürütücülüğünde, Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Musa Balkaya’nın da yer aldığı 9 kişilik araştırma ekibi incelemelerde bulunmak üzere Kuzey Anadolu Fay Zonu ile Doğu Anadolu Fay Zonu’nun kesiştiği Bingöl’deydi. Yedisu ve Adaklı ilçelerinde kazılan 2,5 ila 5 m derinliğinde 30-35 m uzunluğundaki hendeklerde çalışan araştırma ekibi fay hatlarının kestiği katmanları inceliyor.

Haberin Devamı

Üç eski deprem belirlendi

Aynur Dikbaş, Bingöl ve çevresinde 3 önemli fay zonu üzerinde çalışmalar yürüttüklerini söyledi. İlk olarak Kuzey Anadolu Fay Zonu Yedisu segmenti üzerine detaylı fay haritalamasıyla uygun gördükleri bir lokasyonda kazı çalışması yaptıklarını ifade eden Dikbaş, Bingöl ve çevresindeki fay zonlarında toplamda 10 paleosismolojik hendek kazmayı planladıklarını belirtti.