GündemBeyoğlu'nda polise bıçakla saldırmıştı! 'Kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan tutulandı

Beyoğlu'nda polise bıçakla saldırmıştı! 'Kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan tutulandı

13.10.2024 - 18:20 | Son Güncellenme:

Beyoğlu'nda polisi boynundan bıçaklayarak yaralayan saldırgan, adliyedeki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay, dün saat 10.50 sıralarında İstiklal Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre caddede görev yapan polis memuruna arkadan yaklaşan şüpheli, elindeki bıçakla saldırarak polis memurunu boğazından yaraladı. Polis memuru hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, saldırgan kısa sürede yakalandı. Güvenlik kamerasına yansıyan olayda, Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği ekipleri saldırganın Oytun I. olduğunu belirledi. Kasımpaşa'da bir parkta yakalanan Otun I. emniyette yapılan işlemlerinin ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Oytun I.'nın psikolojik tedavi gördüğü, 'Uyuşturucu madde kullanmak' ve 'Kişilerin huzur ve sükununu bozmak' suçlarından kaydı olduğu ortaya çıktı. Oytun I., çıkarıldığı mahkemece 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

 

Beyoğlunda polise bıçakla saldırmıştı Kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan tutulandı

KOŞARAK KAÇTI

Saldırgan ardından koşarak kaçarken, polis memuru ise bir süre sendeledi. Zabıta memurunun yanına gelip yardım etmeye çalıştığı polis memuru, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Saldırı anı ise güvenlik kamerasına yansımıştı.

BAKAN TUNÇ: ŞİDDET ASLA KABUL EDİLEMEZ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan da saldırıya ilişkin bir açıklama geldi. Bakan Tunç, "İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde polis memurumuza kesici aletle yapılan saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Boyutu ne olursa olsun şiddet asla kabul edilemez. Saldırıyı lanetliyor, polis memurumuza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

Haberin Devamı

Beyoğlunda polise bıçakla saldırmıştı Kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan tutulandı

ESNAF OLAYI ANLATTI

Polise bıçaklı saldırı olayını anlatan esnaf Hasan Öztürk, "Biz burada esnafız. Sabahleyin saat 08.00- 08.30 arası dükkanımızı açıyoruz. Meczuplar akşamdan kalma olarak burada kenarda köşede yatıyorlar. Kardeşim de dükkanın önünde yattığını görünce uzaklaştırıyor. O da başka bir dükkanın önüne yatıyor. Polis yanından geçerken ona arkadan ensesine birkaç tane çizik atıyor. Allahtan arkadaşımızın durumu o kadar ciddi değil. Polis, burada duran olay önleme ekiplerinden. Verilmiş sadakası varmış. İnşallah yarası çabuk iyileşir" dedi.

POLİS TABURCU OLDU

Taksici Mehmet Altun, "Polisimizin durumu şu anda çok iyi. 3 adet dikiş atmışlar. Evine gitti. Çok şükür hayati tehlikeyi atlatmış. Taburcu olmuş. Daha önce o kişiyi burada görmedim. Hafta sonları burada tinerciler oluyor. Emniyetimiz de güzel çalışıyor. Kardeşimiz de burada telefondan konuları takip ediyor. Arkasından koşarak gelerek bıçağı vuruyor ve kaçıyor. Kasımpaşa'da da yakalanıyor" diye konuşmuştu.

Beyoğlunda polise bıçakla saldırmıştı Kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan tutulandı

KASTEN ADAM ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS' SUÇUNDAN TUTULANDI

Polis memurunu bıçaklayarak yaralayan Oytun I. sevk edildiği mahkeme tarafından 'Kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan tutulandı.