GündemBeş Aylık Bebek Gelişimi

Beş Aylık Bebek Gelişimi

12.04.2018 - 14:58 | Son Güncellenme:

Bebekler beşinci ayına girdiklerinde ebeveynler için başka bir dönem başlar. Artık karşınızda bulunan ufaklık duygularını göstermeye başlar. Anne ve babalara bu ay içerisinde bebeğin dikkatini çekecek neşeli oyunlar oynaması tavsiye edilir.

Beş Aylık Bebek Gelişimi

Beş Aylık Bebeğin Uyku ve Beslenme İhtiyacı

Haberin Devamı

Özellikle annesini ve babasını gördüğünde mutluluk ifadesi yüzünde belirir. Bu ay içerisinde takvimde belirlenmiş bir aşı yoktur. Bu aya gelindiğinde uyku bebeğin büyümesi için hala en önemli faktörlerden biri olmaya devam eder. Günün büyük bir kısmını uyuyarak geçiren bebek, artık geceleri daha uzun süre kesintisiz uyuyabilir. Bu ay içerisinde dileyenler bebeğin uyku rutinini oluşturmaya uğraşabilir. Yani bebeklerin gece daha uzun süre uyumaları için uyku eğitimi verilebilir. Beslenme konusuna gelince, tabi ki bu ay içerisinde de anne sütünden başka bir besin verilmesi önerilmez. Anne sütünün olmadığı durumlarda ise formül mama ile bebeğin beslenmesi gerçekleştirilir.

Beş Aylık Bebeğin Görme ve İşitme Gelişimi

Haberin Devamı

Bu ay içerisinde yavaş yavaş renkleri ayırt etmeye başlayan bebek, aynı zamanda nesneleri de takip edebilir. Beş aylık bebeğin görme yetisi geliştiği için nesneleri yakalamaya da çalışır. Küçük ve büyük objeleri birbirinden rahatlıkla ayırır. İşitme kısmında ise seslerin geldiği yönü takip etmeye başlar. Sesin geldiği yöne doğru bakışlarını çevirebilir.

Beş Aylık Bebeğin Yapabilecekleri

Bu ay içerisinde bebek artık vücudunu kullanma konusunda daha ustadır. Yüz üstü yatırıldığında başını kaldırır, kısa sürelerde oturma eylemini gerçekleştirebilir. Ellerinden tutulduğunda çok kısa sürede olsa ayakları üzerinde durabilir. Eller ve ayaklar bu aylarda en çok ilgilerini çeken uzuvlarıdır. Özellikle ellerini seyretmeye bayılırlar. Ayaklarıyla oynamak ise en sevdikleri oyunlar arasındadır. Yavaş yavaş adını öğrenir ve söylendiğinde dönüp bakabilir. Kendisiyle konuşulduğunda tepki verir.

Artık anlamsız da olsa iki heceli sözcükleri çıkartmaya başlarlar. Dikkat çekmek için ağlamayı öğrenirler. Bu durumda onlarla sevecen bir sesle konuşulduğunda sakinleşirler. Sevinç çığlıkları atarak etrafını da neşelendirir. Yuvarlanmaya ve emekleme çalışmalarına başlar. Dikkat çeken oyuncaklarını tutarak sallar ve onunla eğlenir. Çıngırak gibi ses çıkaran oyuncaklar daha çok ilgilerini çeker.