Gündem‘Bebeklerini ölü teslim alan aileleri gördüm’

‘Bebeklerini ölü teslim alan aileleri gördüm’

21.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İstanbul’da yaşayan Neslihan Ünlü P. ve Serdar P. çifti, 2020’de doğum için Özel Reyap İstanbul Hastanesi’ne başvurdu. 22 Haziran 2020 tarihinde sezaryenle bir erkek bebek dünyaya getiren Neslihan Ünlü P., çocuğuna P.E.P. adını koydu. Doğumun ardından bebek, solunumu hızlı olduğu gerekçesiyle yoğun bakıma alındı ve 2 gün sonra taburcu edileceği söylendi.

‘Bebeklerini ölü teslim alan aileleri gördüm’

Belirtilen günde aileye bebeklerinin solunumunun düzelmediği söylenirken, biraz daha yoğun bakımda kalmaya devam edileceği bildirildi. 1 haftalık sürecin ardından kan tahlillerinde enfeksiyon düzeyi yüksek çıkan bebek, 1 hafta daha yoğun bakımda kaldı. Bu süre geçtikten sonra hastanede yapılan ultrason çekimlerinde aileye, bebeğin karaciğerinde pıhtı olduğu, bunun için çocuk gastroenterolojisine gidilmesi gerektiği söylendi. Bebeklerini hastaneden alan çift, iki farklı özel hastanede gastroenteroloji bölümüne gittiklerinde aldıkları cevapla şok oldu. Anne-babaya, işlemler için geç kalındığı, bebeğin tüm damarlarında tıkanmalar yaşandığı, bu durumun genetiksel olmadığı söylendi.

Haberin Devamı

Tekrar Reyap Hastanesi’ne başvuran çiftten hastane yetkilileri özür diledi.

‘Bizden özür diledi’

Şu an Antalya’da eşi ve oğluyla yaşadıklarını söyleyen Neslihan Ünlü P., o günleri şöyle anlattı: “Tekrar, hastaneye gittik. Fırat Sarı’yı çağırdık. Durumu anlattık, ‘Geç kalınmış’ dedik, özür diledi. ‘Kusura bakmayın. Ben bebeğinizin göbeğine kateteri takarken karaciğerine değdirmişim. Pıhtı attırmışım. Bununla yaşamaya alışacaksınız. ‘Henüz bir tedavisi yok’ dedi.”

Yenidoğan çetesine ilişkin haberlerde Fırat Sarı’yı TV’de gördüğünü belirten Neslihan Ünlü P., “Biz yavaş yavaş, en azından ben kabullenmiş, oğlumla güzel vakit geçirmeye başlamıştım. Bu hastalığı kafama takmamaya, hayatı kendime zehir etmemeyi öğrenmiştim ki bu haberleri gördüm. İlk başta tanımadım, çünkü kelepçeli, kafası aşağıya eğilmiş bir şekilde. Hastane isimleri açıklandı ve üniformalı bir fotoğrafı çıktı karşıma. O esnada Fırat Sarı’yı tanıdım. 2020 yılında, çocuğunu o hastanede yoğun bakımda ölü teslim alan aileleri gördüm” dedi. ADEM AKALAN- İREM GÜNEYBAZ- ANTALYA DHA