01.05.2018 - 17:43 | Son Güncellenme:
Malzemeler
Sosu için
Üzeri için
Karameli için
Yapılışı
KEK
İlk olarak yumurtaların beyazları ile sarıları birbirinden ayrılır ve ayrı kaplara alınır. Beyazlarına bir tutam tuz atılır ve yumurtanın beyazı kar gibi olana kadar çırpılır. Sarılarına da toz şeker eklendikten sonra çırpılır ve ardından sıvı yağ ile ılık su eklenir. Un, kabartma tuzu ve vanilya da ilave edildikten sonra bu karışıma kar gibi yapılan yumurta beyazları eklenip alttan üste doğru yavaşça havası çekilmeden karıştırılır. Borcama yağlı kâğıt serilip hazırlanan hamur içine konulur ve iyice düzleştirilir. Daha sonra önceden 170 derecede ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır. Kek piştikten sonra, fırından çıkarılınca ters çevrilir ve yağlı kâğıt üzerinden kaldırılır. Çatal ile keke delikler açılır.
Sos
Tencereye süt ve şeker eklenip kaynatılmaya başlanır. Kaynayınca altı kapatılır ve içerisine krema eklenir. Daha sonra sos, soğuyan kekin üzerine dökülür. Krem şanti, paketinin üzerindeki tarife göre hazırlanır ve birazı süs için ayrıldıktan sonra geri kalanı keke sürülür.
Karamel
Tencereye şeker atılıp eritilmeye başlanır. Daha sonra eritilen şekere tereyağı konulup karıştırıldıktan sonra üzerine krema eklenir. Karıştırılmaya devam edilir. Ocaktan alınıp soğuması için bir kenarda bekletilir. Karamel soğuduktan sonra kekin üzerine dökülüp her tarafa eşit bir şekilde yayılması sağlanır. Daha önceden kenara ayrılan krem şanti ile trileçe süslendikten sonra buzdolabına konulur ve 6-7 saat kadar dinlenmeye bırakılır. Afiyet olsun.