GündemBalbay’a devlet sırrı vermedim

Balbay’a devlet sırrı vermedim

24.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

2. Ergenekon davasının 159. duruşması dün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü

Balbay’a devlet sırrı vermedim

Duruşmada savunma yapan tutuksuz sanık eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tunçer Kılınç, davanın tutuklu sanığı İzmir CHP Milletvekili Mustafa Balbay’a devletin en gizli belgelerini sızdırdığı iddialarını redderek şöyle konuştu:
“Tarafımdan Balbay’a veya herhangi bir şahsa devlet sırrı olabilecek nitelikte herhangi bir evrakı, belgeyi ve dökümanı verdiğim savı varsayımlarla değil, somut delillerle ispat edilmelidir. Cumhuriyet Çalışma Grubu diye adlandırılan bir gruptan ne de söz edilen herhangi bir darbe faaliyetinden haberdar değilim. Zaman zaman randevu almak suretiyle güncel konulardaki görüşlerimi ve değerlendirmelerimi almak için bazı gazetecilerle sohbetlerim olmuştur. Mustafa Balbay ile de bir kaç kez görüşmüştüm.”

‘Ecevit’e söyledim’
Kılınç, merhum Başbakan Bülent Ecevit’in koruması Recai Birgün’ün “Kılınç emekli olduktan sonra Ecevit’in Oran’daki konutuna gidip askerler olarak DSP’nin yönetiminin kendilerinin oluşturduğu bir gruba devredilmesini istedi” şeklindeki iddialarına ise şöyle yanıt verdi: “Ecevit 2004’te partinin başkanlığından ayrılacağını açıkladığında DSP’nin zayıflayacağını düşündüm. Randevu talep ederek yanına gittim. Parti başkanlığına genç, dinamik birinin getirilmesi konusundaki fikirlerimi Sayın Ecevit’e açıkladım. Ecevit, ’Paşam doğru söylüyorsunuz ama parti içinde yıllarca emek vermiş, yönetimde bulunmuş arkadaşlarımız var. Onların emeklerini gözardı edemeyiz. Siz 8-10 arkadaşınızla buyrun partimize katılın’ dedi. Ben 65 yaşını doldurmuş emekli bir askerim. Ben ve benim gibilerin partinize fazla katkısı olabileceğini düşünmüyorum mealinde şeyler söyledim.”

Özbek: İhtilallere karşıyım
Davada tutuksuz sanık Türk Metal Sendikası eski Genel Başkanı Mustafa Özbek de hakkındaki suçlamalara cevap verdi. “Ömrüm boyunca ihtilallere karşı oldum. 27 Mayıs’ta Kırkkale’de işçiydim. 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat’ta sendikacıydım. İhtilallerin ülkelere ne getirdiğini, ne götürdüğünü en iyi bilen kişilerden biriyim. Çünkü yaşayarak geldim” diyerek savunmasına başlayan Özbek, şunları söyledi:
“Türkiyem topluluğunu arkadaşlarımızla kurduk. Yasadışı bir eylem ve amaç için kurulmuş değildir. Siyasi bir partiyle ilişkimiz yok. Siyasete çekmek istediler ama müsade etmedim” diye konuştu. Duruşma bugüne ertelendi.