GündemAyşenur’un cenazesi Türkiye’ye getirildi

Ayşenur’un cenazesi Türkiye’ye getirildi

14.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Batı Şeria’da İsrail askerlerinin keskin nişancı mermisiyle başından vurularak öldürülen aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesi dün Türkiye’ye getirildi. Eygi için İstanbul ve İzmir’de tören düzenlendi.

Ayşenur’un cenazesi Türkiye’ye getirildi

İsrail askerlerinin Batı Şeria’da 6 Eylül tarihinde keski nişancı mermisiyle başından vurularak öldürülen aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesi, Bakü’den İstanbul’a dün sabah saat 08.00 sıralarında getirildi. Türk Hava Yolları’nın uçağıyla İstanbul Havalimanı’na getirilen Eygi’nin cenazesi, Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi Büyükelçi Ayşe Sözen Usluer tarafından karşılandı. İstanbul Havalimanı VIP Terminali’nde düzenlenen törende, Eygi’nin Türk bayrağına sarılı naaşı, askeri manga tarafından alana getirildi.

Haberin Devamı

Törene, İstanbul Valisi Davut Gül, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile Kadın Kolları Başkanı Saliha Demirer, AK Partili ilçe belediye başkanları Tevfik Göksu, Mevlüt Öztekin, Bünyamin Demir ve ilgililerin katılımıyla yapıldı. Duaların okumasının ardından tören sona ereken, Eygi’nin naaşı uçakla İzmir’e gönderildi.

İzmir’de tören yapıldı

Eygi’nin cenazesi için İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na tören düzenlendi. Törene; CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Valisi Süleyman Elban, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Yeşim Kebapçıoğlu, İzmir milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Uçaktan alınan Eygi’nin Türk bayrağına sarılı cenazesi, tören alanına getirildi. Törenin ardından cenaze, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Eygi’nin cenazesi bugün Aydın’ın Didim ilçesinde saat 13.30’da toprağa verileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

‘Ayşenur bu çağın Deniz Gezmiş’idir’

İzmir’deki tören sonrası açıklamalarda bulunan Özel şöyle konuştu: “Ayşenur bugünün, bu çağın Deniz Gezmiş’idir, sol sosyalist görüşte birisidir ve bütün solcular gibi, bütün sosyal demokratlar gibi yürekten Filistin davasının arkasındadır. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının ortaya koyduğu tutum da Türkiye’deki ve tüm dünyadaki solcu öğrencileri, sosyalist öğrencileri etkilemektedir. Türkiye’deki Filistinli öğrencilerin başkanınca, bize teslim edildiğini ifade etmiştim. Filistin davası Türkiye’de, bütün Türkiye’nin davasıdır. Ama bilhassa solun davasıdır. Hepimize düşen buradan amasız, fakatsız olarak İsrail’in yaptığı devlet terörünü bir kez daha kınamaktır” dedi.