GündemAstana’da gezilecek yerler

Astana’da gezilecek yerler

02.05.2018 - 17:20 | Son Güncellenme:

Kazakistan’ın başkenti olan Astana, Türk dünyası için oldukça önemli bir cazibe merkezi olmasının yanında turistik olarak da son derece zengin bir lokasyondur. Kazakistan’ın en büyük ikinci şehri olmasıyla son derece gelişmiş olanaklara ve modern bir yapıya sahip olan Astana kültürel amaçlı Orta Asya tatillerinde sıklıkla tercih edilen adresler arasındadır.

Astana’da gezilecek yerler

Kazakistan vizesi

Haberin Devamı

Astana’yı ziyaret edecek kişiler Türkiye ve Kazakistan arasında yapılan diplomatik anlaşmalar gereği herhangi bir Kazakistan vizesi almalarına gerek kalmadan sınırsız süreyle turistik ziyaretler gerçekleştirme olanağına sahiptirler. Bu sayede Kazakistan ve Astana rahatlıkla tercih edilebilir turistik mekânlardan biri haline getirilmiştir.

Astana’ya nasıl gidilir?

Astana ulaşım anlamında havayolunun tercih edilmesini gerektiren bir uzaklıkta bulunmaktadır. Şehirde bulunan Astana Havalimanı’na Türkiye’nin birçok yerinden hem direkt hem de aktarmalı uçuşlar ile gitmek mümkündür. Toplamda 5 saatlik bir uçuş süresinin ardından Kazakistan’a varılmakta ve Astana ulaşımı için son derece yakın olan havalimanına ulaşılabilmektedir.

Haberin Devamı

Astana’da gezilecek yerler

Astana, Nursultan Nazarbayev tarafından Kazakların başkenti olarak ilan edilmiş ve o tarihten bu yana da gelişmeye devam etmiştir. Kazakistan, kültürü itibariyle Türk kültürü ile birçok ortak noktaya sahiptir ve bununla birlikte Astana içerisinde Kazak kültürüne ait birçok yapı bulunmaktadır. Ulusal Bale ve Opera Binası, bir mimari harikası olan Hazret Sultan Camii, ömür ağacı anlamına gelen ismiyle Baiterek Kulesi Astana’nın mutlaka gezilmesi gereken yerlerindendir. Dünyanın en büyük çadırı ve aynı zamanda alışveriş merkezi olması ile bilinen Han Çadırı ve Barış ve Hoşgörü Piramidi, Astana’da gezilecek yerler ve turistik mekânlar arasında yer almaktadır. Sıcakkanlı insanlarının yanı sıra kendine özgü mutfağı ve yemekleri ile de Astana birçok Kazak restoranını şehir içerisinde bulundurur. Türk kültüründen izler taşıyan noktalar arasında bulunan Kazakistan Ulusal Müzesi ise hem Kazakistan’ın yakın tarihte yaşadığı Sovyet etkilerinin hem de uzak tarihteki Türk etkilerinin yer aldığı birçok eseri turistlere sergilemektedir. Astana’nın en ilginç yapılarından bir tanesi de şehre 1991 yılında yapılan ve Rus mimarisi izleri taşıyan Assumption Rus Ortodoks Katedrali’dir.