30.04.2018 - 10:17 | Son Güncellenme:
Beğendisi için malzemeler:
Etli harcı için malzemeler
Servis için diğer malzemeler
Püf noktalar
Yapılışı
Patlıcanlarınızı iyice yıkayın ve üzerine birkaç çizik atın. İyice yumuşayana kadar közleyin. Yakmamaya dikkat edin.
Etli harç için ocağa ayçiçeği yağını alın ve küp küp doğradığınız soğanları kavurmaya başlayın. Hafif pembeleşinceye kadar devam edin. Daha sonra etleri üzerine ekleyin. Etleri de rengini alana kadar kavurmaya devam edin. Suyunu bırakan etlerin üzerini kapatın ve suyunu çekene kadar pişmesini bekleyin.
Etler suyunu çektikten sonra tereyağı, salça, kekik, pul biber ve karabiberi de ekleyin. Sıcak suyu ve tuzu da ekledikten sonra yaklaşık 10-15 dakika daha pişirin.
Daha sonra beğendi kısmını hazırlamaya geçebilirsiniz. Patlıcanlarınızı soyduktan sonra doğrayabildiğiniz kadar küçük doğrayın. (Gerekirse bardağın altıyla ezebilirsiniz.) Daha sonra sarımsakları doğrayın. (veya rendeleyin.) Patlıcanlar sulanmadan yoğurt, sarımsak, tuz ve zeytinyağıyla karıştırın.
Pideleri şeritler halinde kesin. Domates ve biberleri kızartın.
Servis tabağınıza beğendinizi yayın. Üzerine etli harcınızı dökün. Kızarttığınız biber ve domateslerle pideyi de ekleyin.
Son olarak erittiğiniz tereyağına eklediğiniz toz biberi iyice kızdırın. Alinazik kebabının üzerinde gezdirdikten sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.