19.04.2018 - 10:35 | Son Güncellenme:
Sütlaç İçin Gereken Malzemeler
• 1 su bardağı pirinç
• 1,5 litre süt
• 2 su bardağı su
• 1,5 su bardağı toz şeker
• Vanilya ya da portakal kabuğu rendesi (tamamen damak zevkinize bağlı hiçbirini koymasanız da olur)
Sütlacın Yapılışı
Sütlaç için gerekli malzemeler işinizi kolaylaştırmak için önceden hazırlanır. Pirinç yıkanıp süzüldükten sonra bir tencereye alınır ve üzerine 2 su bardağı su eklenerek haşlanır. İyice açılan pirinçlere 1 litre süt eklenir ve pirinçler tamamen açılana kadar kaynatılır. Bu süre yaklaşık 20 dakikadır. Daha sonra içerisine şeker eklenir ve 10 dakika kadar daha kaynatılır. Kaynama aşamasında sürekli karıştırmak gerekir. Bu şekilde hem taşmasını hem de dibinin tutmasını önlemiş olursunuz. Kapatmaya yakın vanilya ya da portakal kabuğu atabilirsiniz. Sade sevenler için bu malzemelere gerek yoktur. Güzelce kaynayıp, şekerle süt tam olarak tadını bulduğu an da altını kapatıp servis yapacağınız kâselere doldurabilirsiniz. Kâselere doldururken karıştırarak doldurmak gerekir. Bunun nedeni ise pirincin kâselere eşit şekilde dağılmasını sağlamaktır. Bu şekilde servis edebilirsiniz. Soğuk sevenler soğuduktan sonra sıcak sevenler ise hemen yiyebilir.
Sütlaç İçin Servis Öneriler
Sütlaç sade servis edilebileceği gibi üzerine tarçın dökülerek de servis edilebilir. Ayrıca yanık tat sevenler yanmaz toprak kaplara ya da ısıya dayanıklı başka kâselere koyarak fırınlayabilirler. Yaz aylarında yanında dondurma ile de tercih edilebilir. Fırın sütlaç severler için de farklı bir alternatif olur. Sütlaç tarifi arayanlar mutlaka bu tarifi denemelidir. Annenizin sütlacını bu tarifte bulacaksınız.