Gündem Ankara’da ByLock’tan 25 gözaltı

Ankara’da ByLock’tan 25 gözaltı

02.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da FETÖ soruşturmaları kapsamında “ByLock” kullanıcısı oldukları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı çıkartılan 47 şüpheliden 25’i gözaltına alındı.

Ankara’da ByLock’tan 25 gözaltı

Savcılığın talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Sağlık Bakanlığı ile özel sağlık kurumlarında görev yapan 14, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndaki görevlerinden ihraç edilen 27, Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki görevlerinden ihraç edilen üç, kapatılan dernek yöneticisi iki şüpheli ile kapatılan medya dağıtım şirketinin eski muhabiri olduğu belirlenen şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Tespit edilen adreslere operasyon düzenleyen ekipler, şüphelilerden 25’ini gözaltına aldı. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

10 gözaltı daha

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında da Kocaeli merkezli sekiz ilde düzenlenen operasyonda 1 muvazzaf binbaşı, 1 ihraç yüzbaşı, 3’ü muvazzaf 6 astsubay, 1 muvazzaf uzman jandarma ve örgütle bağlantılı okullarda görev yaptığı belirlenen 1 öğretmen olmak üzere 10 şüpheli gözaltına alındı.

Tokat’ta da FETÖ’nün “il yapılanmasına” yönelik soruşturma kapsamında aralarında esnafların da bulunduğu 14 şüpheli gözaltına alındı.