Gündem‘Anayasa’nın ilk dört maddesine dokunamazsınız’

‘Anayasa’nın ilk dört maddesine dokunamazsınız’

15.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP MYK Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında dün Parti Genel Merkezi’nde toplandı.

‘Anayasa’nın ilk dört maddesine dokunamazsınız’

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, MYK gündemiyle ilgili Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili tartışmalarına ilişkin şunları söyledi: 

Haberin Devamı

Anayasa tartışması açmak artık gündem değiştirmenin en bilindik yolu haline geldi. Sokağın derdini görmezden gelen AKP’nin gündemi, Anayasa ve değiştirilemez ilk 4 madde. Buradan AKP iktidarına ve Numan Kurtulmuş’a sesleniyoruz. Anayasa’nın ilk 4 maddesine dokunamazsınız, izin vermeyiz. Siz kim oluyorsunuz da bunları tartışmaya açmak istiyorsunuz. Anayasa’ya uymayanlar, Anayasa’nın değiştirilemez hükümlerini akıllarınca tartışmaya açmaya çalışanlara defalarca söyledik bir daha söylüyoruz; Anayasa’nın ilk 4 maddesi değiştirilemez, değiştirilmesi teklif bile edilemez.”

Fon tepkisi

Savunma Sanayii Destek Fonu’na ek kaynak yaratılmasına ilişkin yasa teklifi konusunda da Yücel, “Sahte bir güvenlik krizi yaratacak kadar gözü dönmüş olan AKP iktidarı, bu kriz üzerinden ‘Savunma sanayi fonu’ adı altında vatandaşı soyacak” dedi. Yücel, “MHP liderinin DEM Partilerle tokalaşması ve ardından yapılan açıklamalar sonrası ‘yeni bir çözüm sürecinin işareti mi?’ tartışması yürütülüyor. Taraflar masaya oturursa CHP’nin tutumu ne olur?” sorusuna, “Biz gelişmeleri takip ediyoruz. İzliyoruz” yanıtını verdi.