29.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:
İZMİR DHA
Danıştay da, yerel mahkemenin atadığı bilirkişi heyetinde sadece çevre mühendisi olmaması gerektiği, ziraat mühendisi ile arkeologların da olması gerektiği kanaatine varıp kararı bozmuştu.
Danıştay’ın isteği üzerine İzmir 2’nci İdare Mahkemesi, yeni bilirkişi heyetiyle geçen Ocak ayında termik santralin kurulacağı bölgede, inceleme yaptı. Davanın avukatlarından Enis Dinçeroğlu da o dönemde, KOAH tedavisini yarıda bırakıp hastaneden izinsiz olarak, keşfe katıldı. Bilirkişilerin yaklaşık 5 aylık çalışmadan sonra hazırladığı 43 sayfalık rapor, çevreciler için sevinç kaynağı oldu.
Bölgeyle ilgili kirlilik uyarılarında bulunulan ve mahkemeye gönderilen bilirkişi raporu çevrecileri sevindirdi. Çevreciler adına davayı takip eden avukatlardan Enis Dinçeroğlu, “Çevre, gelecek için sağlığımı tehlikeye atıp gittim. Ama sonuç değdi. Çünkü inceleyenlerden, gelecek nesillerin benim gibi hasta olmasına izin vermemelerini istedim” dedi. Avukat Arif Ali Cangı da, “Aliağa’nın kirliliği taşıyor. Bu rapor yaşanmaz hale gelen bölgeyi kurtaracak” diye konuştu.