Gündem Akıncı’da iki sanığa tahliye

Akıncı’da iki sanığa tahliye

26.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 475 kişinin yargılandığı davada ara karar açıklandı.

Akıncı’da iki  sanığa tahliye

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen duruşmada mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Rüştü Emre Sabancı ile Reşat Bora’nın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Mahkeme, duruşmayı 4 Mart ile 12 Nisan 2019 tarihleri arasında devam edilmek üzere erteledi.

Haberin Devamı

Sözde ‘eyalet imamı’ tutuklandı

- Adana’da yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında aralarında örgütün sözde ‘Seyhan büyük bölge eyalet imamı’ M.T.’nin de bulunduğu 15 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 8 kişiden sözde imam M.T. ile birlikte 3 kişi tutuklanırken, 5’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gözaltındaki diğer 7 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.

- Çanakkale’de FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) “kripto mahrem yapılanması”na yönelik operasyonda 6 zanlı gözaltına alındı.

- Bitlis merkezli 9 ildeki FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonlarda da aralarında muvazzafların da bulunduğu 14 kişi yakalandı.