29.04.2018 - 18:27 | Son Güncellenme:
Ağlayan Pasta İçin Gerekli Olan Malzemeler
Keki için;
Sos için;
Kreması için;
Keki ıslatmak için;
Ağlayan Kekin Yapılışı
Öncelikle 4 adet yumurtayı ve 1 su bardağı şekeri derin bir kaba boşaltıp mikser yardımıyla iyice köpürene kadar çırpın. Sütü ve şekerli vanilyayı, kabın içine dökün ve tekrar çırpın. Ayrı bir kapta bir su bardağı un kabartma tozu ve kakaoyu karıştırın ve kabın üzerine döküp 2-3 dakika daha tekrar çırpın. Kare biçiminde cam fırın tepsisini margarin gezdirerek yağlayın ve bu karışımın içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Ağlayan pasta için krema yapılışı: Ayrı bir kaba bir su bardağı soğuk süt ve hazır kremayı boşaltın, mikser yardımı ile katılaşıp kıvama gelinceye kadar çırpın.
Ağlayan kek için sosun yapılışı: Bir tencereye hazır çikolatalı sosu ve 2.5 su bardağı sütü boşaltın ve karıştırarak pişirin. Kaynadıktan 2-3 dakika daha ateşin altını kısarak pişirin. Dibi tutup topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirmeye özen gösterin.
Pişen kekimizi fırından almadan önce fırının kapağını açıp 10 dk. kekin fırında kalmasını sağlayın. Bu kabaran kekin tekrar inmemesi için gereklidir. Kek soğuduktan sonra ağlayan pasta için ayırdığımız bir bardak soğuk sütü her yerine gezdirin. Hazırladığımız kremayı kekin her yerine gelecek derecede yayın, sonra hazırladığımız çikolatalı sosu kremanın üzerine yayın. Arzuya göre üzerine hindistan cevizi, ezilmiş antep fıstığı veya normal fıstıkla süsleyebilirsiniz. Ağlayan pastamız hazır, dilimleyin ve servis edin. Afiyet olsun.