GündemAğlayan kek nasıl yapılır?

Ağlayan kek nasıl yapılır?

12.04.2018 - 11:27 | Son Güncellenme:

Ağlayan kek davetlerde, misafirliklerde ya da doğum günlerinde en çok tercih edilen tatlılar arasında. Doğum günü pastası olarak bile tercih edilebilir. Görüntüsü bile iştah kabartmaya yetiyor. Bol çikolatalı, krem şantili kek çocuklar kadar büyüklerin de gözdesi. İşte kolay ve pratik ağlayan kek tarifi...

Ağlayan kek  nasıl yapılır

Genç kızlar da elinin hamaratlığını bu pastayı yaparken test edebilir. İlk denemelerde karşılaşılan başarısızlıkları fazla umursamasınlar. Çünkü yapılma esnasında kıvam tutturmak biraz tecrübe istiyor. Ağlayan kekin özelliği krem şantili olması öncelikle. Ama hanımlar krem şanti yerine pasta kreması da kullanabiliyor. Aşağıda verdiğimiz tarifle ağlayan keki evlerinize misafir etmeyi amaçlıyoruz.

Haberin Devamı

Keki için gerekenler:

• 1 çay bardağı kakao
• 2 tatlı kaşığı süt
• 1 su bardağı toz şeker
• 1,5 su bardağı un
• 1 paket Kabartma Tozu
• 4 tane yumurta
• 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzerini kaplamak için:

• Hindistan cevizi ya da ufalanmış fındık (tercihe bağlı)
• 1 paket krem şanti
Çikolata sosu (evde yapılmış ya da hazır olabilir)
Islak bir kek elde etmek içinse:
• 2 su bardağı süt

Nasıl yapıldığına bir göz atalım

İlk adım olarak şekeri ve yumurtayı bir çırpıcı yardımıyla iyice çırpıyoruz. Geriye kalan diğer kek malzemelerini de ilave ediyoruz. Kek hamuru elde etmek için hepsini beraber yoğuruyoruz. Burada hamurun kıvamı biraz zorlayabilir sizi. Kekimizin hamuru ne çok sıvı ne de çok katı olmalı. Elinizden geldiğince o dengeyi sağlamanızda fayda var. Yoğurulmuş hamuru tepsi veya borcama alıyoruz ve fırına gönderiyoruz.

Haberin Devamı

İyi kabarması ve yanmaması için fırının sıcaklığına dikkat edin. 160 ya da 170 derecedeki fırınlar bu tarif için gayet ideal. Keki fırından aldıktan sonra biraz dinlendirmek lazım. Dinlendikten sonra kürdan yardımıyla üzerinde küçük küçük delikler açıyoruz. Bu yöntemle hamurun pişip pişmediğini de anlarız.

Sonra 2 su bardağı sütümüzü keki ıslatmak maksadıyla üzerinde gezdiriyoruz. Bu işlemi olabildiğince her tarafa eşit bir şekilde gerçekleştirmeye çalışalım. Krem şantiyi de aynı şekilde kekimizin üstünde gezdiriyoruz. Daha kremalı tercih ederseniz daha fazla krem şanti kullanabilirsiniz. Son olarak çikolata sosu kullanacağız. Sosun soğumuş olması önemli bu noktada. Soğumuş çikolata sosuyla kekin üzerini iyice kapladıktan sonra kekimiz hazır. Dilimlere ayırıp tadını çıkarabilirsiniz.