GündemAdana'da orman yangınına müdahale eden helikopter düştü

Adana'da orman yangınına müdahale eden helikopter düştü

02.08.2024 - 17:10 | Son Güncellenme:

Adana'nın Kozan ilçesinde çıkan yangına havadan müdahale sırasında baraj gölünden su alırken düşen helikopterdeki mürettebatın yüzerek kurtulduğu bildirildi.Helikopteri kurtarma çalışmalarına başlandığı belirtildi.

Yangın, saat 16.00 sıralarında Kozan ilçesi Kızlarsekisi Mahallesi'nde bilinmeyen bir nedenle çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi. Havadan müdahale için gönderilen yangın söndürme helikopteri, Göksu Çayı üzerindeki Gökdere Köprü Barajı'ndan su alırken bilinmeyen bir nedenle düştü. 

Haberin Devamı

Adanada orman yangınına müdahale eden helikopter düştü

Helikopterde bulunan 5 kişilik mürettebatın düştüğü barajdan yüzerek kurtulduğu bildirildi. Bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri de sevk edildi. 5 kişilik mürettebatın durumunun iyi olduğu kaydedildi. 

BAKAN YUMAKLI: BEŞ PERSONELİMİZ SAĞLIKLI ŞEKİLDE KURTARILDI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınına müdahale ederken düşen helikopterle ilgili açıklama yaptı; 

Bakan Yumaklı; "Adana’nın Kozan ilçesindeki orman yangınını söndürmek için müdahalede bulunan Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından kullanılan helikopterimiz Gökdere Barajı'ndan su aldığı esnada kırıma uğramıştır. Çok şükür helikopterde görev yapan beş personelimiz sağlıklı şekilde kurtarılmıştır. Fedakâr mürettabatımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, orman yangınlarıyla mücadele eden Orman Teşkilatımıza, destek veren bütün kurumlarımıza ve personellerine teşekkür ediyorum." dedi.

Haberin Devamı

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Adana Kozan’da meydana gelen orman yangınına müdahalede bulunan ve Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından kullanılan helikopter maalesef Gökdere Barajı’ndan su alırken kırıma uğradı.

En büyük tesellimiz helikopterde görev yapan beş personelin, kazadan sağ olarak kurtarılması. Tarım ve Orman Bakanlığımıza, Orman Genel Müdürlüğü personelimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Orman yangınlarıyla mücadele eden tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Allah hepinizi korusun

Adanada orman yangınına müdahale eden helikopter düştü

VALİ: KAZA KIRIMA UĞRADI 

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Kızlarsekisi Mahallesi'ndeki orman yangınına müdahale için 2 helikopterin havalandığını fakat helikopterlerden birinin kaza kırıma uğradığını söyleyerek, "Helikopter maalesef su alım sırasında kaza kırıma uğradı. Helikopterdeki 5 personel kurtulmuş vaziyette, sadece helikopter suya düştü. Personelin sağlık durumuyla ilgili sıkıntı yok" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Adanada orman yangınına müdahale eden helikopter düştü

HASTANEYE KALDIRILMA ANLARI ORTAYA ÇIKTI

Adana'nın Kozan ilçesinde düşen helikopterdeki 3 Rus ve 2 Türk personel, kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. O anlar saniye saniye görüntülendi.

Adanada orman yangınına müdahale eden helikopter düştü

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Kızlarsekisi Mahallesi'ndeki orman yangını kontrol altına alındı. Ekipler, bölgede soğutma çalışmalarına başladı. Öte yandan helikopterin kırıma uğrayarak suya düşmesi sonucu kurtarılan 5 kişilik mürettebatın tekneyle karaya çıkartıldığı ortaya çıktı. Sağlık durumları iyi olan teknedeki mürettebat cep telefonuyla görüntülendi.

Adanada orman yangınına müdahale eden helikopter düştü

MÜRETTEBATI KURTARAN TEKNECİ: SARILIP, TEŞEKKÜR ETTİLER

Adana’nın Kozan ilçesinde yangına müdahale için görevlendirilen ve kırıma uğrayıp baraj gölüne düşen helikopterdeki mürettebatı teknesiyle kurtaran Soner Birdir (33), "Ben aşağıda bekliyordum. Komşum Selvi teyze görmüş, bana seslendi. Hemen ağabeyimi de alıp, tekneyle açıldık. Helikopter suya çakılmıştı. Burası 65 metre derinliğe ulaşıyor. 5 kişilerdi, 3’ü sudan çıkmaya çalışıyordu. Son anda yetişip, tekneye çıkardık. Yüzlerinde sıyrıklar vardı sadece. Sonrasında kıyıdaki ekiplere teslim ettik. Sarılıp, teşekkür ettiler. Ben de duygulandım, gözyaşı döktüm ama sevindik" diye konuştu.

Haberin Devamı

'TİTRİYORLARDI'

Helikopterin düştüğünü gören Selvi Yıldız (65) ise "Helikopterin düştüğünü görünce hemen Soner’e haber verdim. Çıkarıp, getirdiler. 2’si titriyordu. Türkçeleri çok iyi değildi ama teşekkür ettiler. Su verdim hemen onlara. Kurtulmalarına çok sevindik" dedi.