Gündem‘Adalet reytinge kurban edilmemeli’

‘Adalet reytinge kurban edilmemeli’

17.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de yaptığı konuşmada “Adaletin tecellisine destek vermeliyiz. Masum çocukların naaşı üzerinden siyasi ve ideolojik hesap görülmesine müsaade etmemeliyiz. Adalet reyting ve etkileşim avcılığına kurban edilmemeli” dedi.

‘Adalet reytinge kurban edilmemeli’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde 1. Dönem Hakim ve Savcı Yardımcıları Eğitimi Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, son 22 yılda avukat, noter, hukuk eğitimi görmüş personel, hakim ve savcı sayılarında kayda değer bir artış sağlandığını dile getirdi. Erdoğan, “2002 yılında 9 bin civarında olan hakim savcı sayımız neredeyse 3 kata yakın bir artışla bugün 25 bine yaklaştı. Hiç şüphesiz bu sayısal büyümeye kalitenin de eşlik etmesi, niceliğin nitelikle desteklenmesi önemlidir” dedi. Erdoğan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘Derin yaralar açtı’

“Geçmişte yargı araçsallaştırılarak bu millete çok büyük acılar yaşatıldı. 1960’dan beri bu ülkede yargı, üzülerek söylüyorum sivil siyaseti sınırlamanın, siyasete istikamet çizmenin yani vesayetin bir vasıtası olarak kullanıldı. Darbe dönemlerinde katledilen demokrasimizle özellikle adalet, adalete duyulan güven oldu. Vesayetçilerin milleti hizaya sokmak için kullandığı bir sopaya dönüşen yargı kurumu görüntüsü, Türk demokrasisinde çok derin yaralar açtı. Önce 17-25 Aralık emniyet yargı girişiminde, ardından 15 Temmuz ihanetinde FETÖ’cü militanların pervasızlıklarını çok iyi hatırlıyoruz. Karar alırken hukuk ve vicdanları yerine, bağlı oldukları örgüte veya vesayet odaklarına bakanların bu ülkeye verdiği zararın faturasını halen ödüyoruz.

Haberin Devamı

Toplum vicdanını teskin etmeyen kararlar, sosyal barış ve huzurun inşasına da katkı sunamazlar. Suç işleyenin, milletin malına, mülküne, namusuna ve canına kast edenin yeri sokaklar değildir, son raddeye kadar cezasını çekeceği hapishanelerdir. Şayet burada bir sıkıntı, eksik varsa gidermek boynumuzun borcudur. Tabii bunu söylerken vicdan tartısında hiçbir ağırlığı olmayan art niyetli kampanyaları, reyting ve etkileşim uğruna köpürtülen gösterileri ayrı tutuyorum.”

“Hiçbir kuralın, değerin, ahlaki sınırın olmadığı sosyal medya mecraları, giderek büyük bir operasyon aygıtına dönüşmeye başladı” diyen Erdoğan, etkileşim odaklı yeni medya düzeninin en büyük kurbanının adaletin temel ilkeleri olduğunun altını çizdi. Erdoğan, “Sanal alemde karşılıklı mevzilenmiş infaz mangaları, her gün hedef tahtasına konacak bir şahıs, olay ve kurum mutlaka buluyor. Masumiyet karinesinin ihlal edilmesinden hoyratça yapılan aşırı genellemelere, hakim ve savcılarımızın hedef gösterilmesinden itibar suikastlarına varıncaya kadar hukuk adına pek çok hukuksuzluğa imza atılıyor. Sadece adalet kurumuna değil toplumun iç barışına da zarar veren bu furyanın hep birlikte önüne geçmemiz gerektiği kanaatindeyim” diye konuştu.

‘Adalet reytinge kurban edilmemeli’

Tablo hediye etti

28’inci Dönem Adli Yargı Hakim Adayı Emine Tağıl, Adalet Akademisince düzenlenen resim kursunda yaptığı tabloyu Erdoğan’a hediye etti.

Haberin Devamı

‘Adalet reytinge kurban edilmemeli’

Şampiyonları kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Milli Paralimpik Takımı sporcularını da kabul etti.- AA

‘Nereye gidiyoruz?’

“İnsanlık olarak, toplum olarak nereye gidiyoruz?” sorusunun çok sık sorulduğu bugünlerde daha soğukkanlı olunması gerektiğini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Adaletin tecellisine destek vermeliyiz. Masum çocukların naaşı üzerinden milletin inanç değerleriyle, toplumun temeli olan aile kurumuyla, dini müesseselerle siyasi ve ideolojik hesap görülmesine müsaade etmemeliyiz. Adaletin reyting ve etkileşim avcılığına kurban edilmesine göz yummamalıyız. Bu konuda herkesin, başta medyamız olmak üzere, tüm sorumluluk sahiplerinin azami hassasiyet göstermesi gerektiğine inanıyorum.”

‘Adalet reytinge kurban edilmemeli’

‘Boykot’ şarkısıyla Filistin’e destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul Milletvekili, sanatçı Yücel Arzen Hacıoğulları’nın yapay zeka ile oluşturduğu “Boykot” adlı şarkıyı paylaşarak Filistin’e destek verdi. Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sesimizle, sözümüzle, dualarımızla, insani yardımlarımızla, elimizdeki tüm imkanlarla Gazze’nin, Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Onların asil ve onurlu direnişine her zaman destek vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yazarlar