Gündem 76 ilde bin 112 şüpheli hakkında gözaltı kararı

76 ilde bin 112 şüpheli hakkında gözaltı kararı

13.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün 2010’daki komiser yardımcılığına geçiş sınavının sorularını temin ederek örgüt mensuplarına dağıtmasına ilişkin soruşturma kapsamında 76 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

76 ilde bin 112 şüpheli hakkında gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, tüm illerin organize şube müdürlüklerinden çağrılan görevlilere operasyon öncesi Emniyet Genel Müdürlüğü Organize Şube Daire Başkanlığı tarafından bilgi ve eğitim verildi. Sınav sorularını aldığı tespit edilen bin 112 şüphelinin bilgileri ve deliller, operasyon öncesi 75 ile gönderildi. Cumhuriyet savcılarının talimatıyla söz konusu illerde şüphelilerin yakalanması için eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Haberin Devamı

Ankara’da da sınav sorularını alarak komiser yardımcısı olan 45 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.Hakkında yakalama kararı çıkarılan şüphelilerin isimlerinin, 2010’daki sınava ilişkin soruşturma kapsamında hazırlanan bilirkişi raporuyla belirlendiği bildirildi. FETÖ’nün komiser yardımcılığı sınavındaki usulsüzlüklerinin yer aldığı bilirkişi raporunda 2010’daki komiser yardımcılığına geçiş sınavını kazanan bin 500 kişiden bin 134’ünün sınavdan önce soru ve cevapları gördüğü tespit edildi.

Gözaltı kararı çıkarılan şüphelilerden 130’unun komiser yardımcısı olarak aktif görevde yer aldığı öğrenildi.