Gündem34. hafta gebelikte bebek ve anne nasıl olur?

34. hafta gebelikte bebek ve anne nasıl olur?

01.05.2018 - 13:09 | Son Güncellenme:

Anne adayına 100 hafta gibi gelen bu dönem artık doğuma yaklaşık iki ay kaldığının da habercisidir. Bunun yanında daha erken doğan bir çok bebeğin olduğunu da unutmamak gerekir. Çünkü bazen 38. haftada dahi doğum gerçekleşebilmektedir.

34. hafta gebelikte bebek ve anne nasıl olur

Bu her gebelikte farklılık gösterebilmektedir. Ancak doktorlar genel olarak doğum için en sağlıklı dönemin 40. hafta olduğunu söylemektedir. Bunun için de doktor tavsiyesine oldukça dikkat etmekte fayda vardır. Sonuç olarak sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek için bunun önemi büyüktür.

Haberin Devamı

Bu Dönemdeki Bebeğin Boy Ve Kilo Durumu

Bu dönemde bebeğin boyu kalça kısmına kadar olan bölümü yaklaşık 32 santimdir. Tam boy olarak ise 45 santimi geçmiş durumdadır. Kilo olarak da zaten iki kiloyu çoktan geçmiş olması gerekir. Tabii ki bunlar istisnai durumlar hariç olarak bilinen verilerdir.

Anne Vücudundaki Değişikler

Bebek büyümeye devam ederken anne adayının vücudunda da oldukça fark edilir değişikler görülmektedir. Özellikle karın bölgesindeki meydana gelen ağırlık alışılmadık gereken bir durumdur. Yine doktor kontrolü dahilinde haftada ortalama yarım kilo alması gerekmektedir. Bunun yanında vücutta ödem oluştuğu için (vücudun su tutması) normalde sıvı tüketmek zararlı gibi görünse de yine de bolca sıvı tüketmelidir. Çünkü bol sıvı tüketmek aynı zamanda fazla sıvıları vücuttan atmakta faydalıdır. Bunun yanında bol sıvı tüketiminin böbreklere olan faydası da unutulmamalıdır.

Haberin Devamı

34. Hafta Gebelik Sendromu

Bebeğin kilosu ön planda tutulduğunda fazladan bir zorlanma hissedilmesi çok abes bir durum değildir.

Bir çok anne adayında olduğu gibi şu belirtilerin görülmesi muhtemeldir:

· Uyku problemi

· Sık idrara çıkma

· Yorgunluk

· Siyatik

· Nefes darlığı

· Mide ekşimesi

· Hazımsızlık

Bu semptomların geçmesini beklememekte fayda var çünkü doğuma kadar bu semptomların geçmesi mümkün değildir.

Yine de bu semptomları en aza indirmek için en azından dinlenmekte fayda vardır. Oturup kalkarken yavaşça kalkın. Oturup kalkarken bazı eklemlerde kan birikimi gerçekleşebilir. Bundan dolayında çok hızlı oturup kalkarken baş dönmesi meydana gelebilir. Bu baş dönmesi sonucunda da bayılacakmış gibi hissi meydana gelebilmektedir.