Gündem21. kez randevu

21. kez randevu

03.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Özel bölümleriyle güncel ve klasik Fransız sinemasına bir bakış sunacak 21. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, 8-11 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek.

21. kez randevu

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından gerçekleştirilen 21. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, 8-11 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival bu yıl, Çağdaş Fransız Sineması, Fransız Sinemasının Büyük Ustaları ve İlk Randevu bölümleriyle İstanbullu sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıllarda İspanyol ve Çin sinemasına odaklanan Randevu İstanbul’un merkezinde bu yıl Fransız sineması var. Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen ve çağdaş Fransız sinemasının henüz Türkiye’de gösterime girmemiş örnekleri ile Fransız sinemasının büyük ustaları tarafından çekilmiş klasikleri bir araya getiren Odak Ülke: Fransa bölümü seçkisi Fransız Kültür Merkezi sinema salonunda seyirciyle buluşacak. Bu bölüm kapsamında festival, son yılların dikkate değer Fransız filmlerinden Türkiye’de gösterime girmemiş olan 8 filmi seyirciyle buluşturacak. Gösterilecek filmler arasında Mathieu Amalric’in ikinci uzun metraj yönetmenlik çalışması ‘Barbara’, Claire Simon’un belgesel ile kurmaca arasındaki sınırda gezinen filmi ‘Gare du Nord’ ve Thomas Lilti’nin, açılışını Cannes Film Festivali’nde yapan filmi ‘Hipokrat’ da bulunuyor.

Haberin Devamı

Festivalde Fransız sinemasının büyük ustaları tarafından çekilmiş beş klasik film beyazperdede seyirciyle buluşacak. Jean Renoir’in 1937 yapımı filmi ‘Harp Esirleri’, Jean-Pierre Melville’in Fransız Yeni Dalgası’na giden yolu açan 1956 yapımı filmi ‘Kumarbaz Bob’, Henri-Georges Clouzot’nun ‘Şeytan Ruhlu İnsanlar’ı, Louis Malle’in ‘Mayıs’ta Milou’su ve Fransa’nın öncü sinemacısı Jean-Luc Godard’ın ‘Çılgın Pierrot’su bu seçkide yer alan filmler.

Geçtiğimiz yıl ilk filmleriyle dikkat çekici bir başarı gösteren yeni sinemacıları bir kez daha seyircinin dikkatine sunmayı amaçlayan İlk Randevu adlı bölümde Vuslat Saraçoğlu’nun ‘Borç’, Banu Sıvacı’nın ‘Güvercin’, Erkan Tunç’un ‘Martı’ ile Burak Çevik’in ‘Tuzdan Kaide’ filmleri gösterilecek.

21. kez randevu