Gündem ‘20 bin 77 terörist içimizden temizlendi’

‘20 bin 77 terörist içimizden temizlendi’

15.07.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlığında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile bakan yardımcılarının da katılımıyla haftalık video konferans toplantısı yapıldı.

‘20 bin 77 terörist içimizden temizlendi’

FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini belirten Akar, “15 Temmuz’da asil milletimize, devletimize, demokrasimize ve TSK’ya karşı tarihimizde görülmemiş bir ihanet sahnelenmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın yüksek siyasi liderliği, 7’den 70’e asker, sivil bütün fertlerin tek vücut halinde hain darbe girişimine karşı koyması, bu girişimi çok şükür akamete uğratmıştır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TSK’nın FETÖ’den temizlendikçe güçlendiğini belirten Akar, şöyle devam etti: “FETÖ ile mücadele kapsamında bugüne kadar 20 bin 77 terörist içimizden temizlenmiş, ihraç edilmiştir. Emekli olanların dahi peşleri bırakılmamış, bin 243 kişinin rütbesi geri alınmıştır. Haklarında idari işlemler devam edenlerle birlikte toplam 24 bin 60 kişi hakkında işlem yapılmıştır. OHAL sonrası Bakan kararıyla ihraç edilenlerin sayısı 5 bin 71 olup, geri dönenlerin sayısı ise 478’dir. Silahlı kuvvetlerimiz bu konudaki mücadelesini aralıksız devam ettirmektedir.”