Gündem15 Temmuz anmasında 4 durak

15 Temmuz anmasında 4 durak

12.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Darbe girişiminin kilit noktalarında can verenlerin mezarlarını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, şehitlerin kabrine karanfil bıraktı. Erdoğan, şehitler için Kuran-ı Kerim okuyup dua etti

15 Temmuz anmasında  4 durak

Darbe girişiminin yıldönümü yaklaşırken, 15 Temmuz şehitleri devletin en üst kademesinin katılımıyla anılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz’un yıl dönümü programını İstanbul’dan başlattı. Erdoğan’ın ilk durağı Edirnekapı’daki 15 Temmuz Şehitliği’ydi. Erdoğan’ı şehitlik girişinde Başbakan Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Vali Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş karşıladı.
Kabirleri ziyaret eden Erdoğan, 15 sivil şehidin bulunduğu şehitlikte Kuran-ı Kerim okudu, dua etti. Şehit aileleriyle yakından ilgilenen Erdoğan ile Başbakan Yıldırım, buradan yürüyerek Edirnekapı Polis Şehitliği’ni ziyaret etti. Erdoğan şehitlik çıkışında kendisini görmek için bekleyen vatandaşları aracının camını açıp selamladı.
Varank için dua
Erdoğan ve Yıldırım, yaklaşık 2 saat süren şehitlik ziyaretinin ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önünde darbecilere karşı direnirken can veren Prof. Dr. İlhan Varank’ın kabrini ziyaret için Şehzadebaşı Camii’ne geçti.
Prof. Dr. Varank’ın kabrinde dua eden Erdoğan’ın bir sonraki durağı, Ak Parti’nin kuruluşundan itibaren reklam ve tanıtım işlerini gerçekleştiren yakın arkadaşı Erol Olçok ile 16 yaşındaki oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un Karacaahmet Mezarlığı’ndaki kabirleriydi. Yakın arkadaşı Olçok ve oğlunun kabrinde yaklaşık yarım saat boyunca dua eden Cumhurbaşkanı, burada yatan anne ve babasının mezarlarını da ziyaret etti.
Erdoğan’ın son durağı da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu.
Erdoğan, köprünün Anadolu Yakası girişine yapılan 15 Temmuz Şehitleri Anıtı’nda incelemelerde bulundu. Erdoğan, daha sonra Beylerbeyi Sarayı’na giderken de makam aracını durdurarak, kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlara el salladı ve kısa bir süre sohbet etti.

Güvenlik önlemleri

15 Temmuz anmasında  4 durak


Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitlikleri ziyaretlerinde geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti. Pek çok kavşak trafiğe kapatılırken, özel harekat polisleri de çevrede bulundu. Başbakan Binali Yıldırım da, ayrıca 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen Ayşe Aykaç, Mehmet Yılmaz, Buran Cantürk, Mustafa Cambaz, Halil Kantarcı, Onur Ensar Ayanoğlu, Kader Sivri ve Osman Yılmaz’ın Çengelköy’deki mezarlarını ziyaret etti. Yıldırım’a şehit aileleri de eşlik etti. Başbakan Binali Yıldırım ve şehit yakınları, 8 şehidin mezarı başında dualar okudu.