Gündem10 yaşındaki kayınbiraderini döverek öldürdü

10 yaşındaki kayınbiraderini döverek öldürdü

15.08.2008 - 12:53 | Son Güncellenme:

İşitme engelli olan 10 yaşındaki kayınbiraderini sofrayı kaldırmadı diye sopayla döverek öldürdü.

10 yaşındaki kayınbiraderini döverek öldürdü

ESKİŞEHİR’de işçi 22 yaşındaki Soner Çoban, işitme engelli olan kayınbiraderi 10 yaşındaki Gökhan Aydemir’i, altını ıslattığı ve kaldırmasını istediği kahvaltı sofrasını devirdiği gerekçesiyle sopayla döverek öldürdü. Polis, kaçan Çoban’ı yakalamaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Olay, dün sabah saatlerinde Orhangazi Mahallesi Sezen sokakta meydana geldi. Evli olan ablası 20 yaşındaki Meryem Çoban, eniştesi Soner Çoban, babası Seyit Ahmet Aydemir ve ağabeyi 13 yaşındaki Muhammet Aydemir ile aynı evde yaşayan işitme engelli Gökhan Aydemir, iddiaya göre yerdeki toplamaya çalıştığı kahvaltı sofrasının konulduğu tahtayı devirdi, kahvaltılıklar etrafa saçıldı. Buna öfkelenen enişte Soner Çoban, sofrayı deviren kayınbiraderi Gökhan Aydemir’i ablası ve ağabeyinin gözleri önünde sopayla dövmeye başladı. aldığı sopa darbeleriyle kendinden geçen küçük Gökhan, bayılarak yeri yığıldı. Sopayı elinden bırakan Soner Çoban, tuvalete taşıdığı Gökhan’ın üzerine soğuk su döktü. Çoban, ayılmayan Gökhan’a kalp masajı yaptı, kolonya koklattı, ancak bir sonuç alamadı, daha sonra odasına götürüp yatağına yatırdı.

Haberin Devamı

‘CAMİ AVLUSUNDA YARALI OLARAK BULDUK DERSİNİZ’

Saat 16.00 sıralarında odaya giren Meryem Çoban, kardeşinin parmaklarında morarma olduğunu ve haraketsiz yattığını görünce eşi Soner’e kardeşinin ölmüş olabileceğini, ambulans çağırmalarını istedi. Soner Çoban ise iddiaya göre eşine önce gelen görevlilere Soner’in parkta oyun oynadığını, kendilerinin yaralı olarak bulduklarını söylemesini istedi. Ardından da parkın kalabalık olduğunu düşenerek cami avlusunda yaralı halde bulduklarını söylemesini istedi ve evden ayrıldı.

Meryem Çoban’ın 112 Acil Servis'i aramasının ardından olay yerine gelen sağlık ekibinin müdahalesine rağmen Gökhan Aydemir yaşamını yitirdi.

ALTINI ISLATTIĞI İÇİN SÜREKLİ DÖVÜYORMUŞ

Evli bir çocuk annesi Meryem Çoban, polise verdiği ifadesinde 25 gün önce eşi Soner Çoban, babası Seyit Ahmet Aydemir, kardeşleri Muhammet Aydemir ve Gökhan Aydemir'le birlikte Afyonkarahisar’ın Çay İlçesi'nden Eskişehir’e gelerek Orhangazi Mahallesi Sezen Sokak’ta kiraladıkları eve taşındıklarını anlattı. İşitme engelli olan annesi Fadime Aydemir’in anneannesinin hasta olması nedeniyle Çay’da kaldığını belirten Meryem Çoban, eşi Soner’in sürekli işitme engelli kardeşi Gökhan Aydemir’i, altını ıslattığı için dövdüğünü söyledi, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Gökhan’ı Eskişehir’de yatılı olarak işitme engelliler okuluna kayıt ettirmeyi düşünüyorduk. Gökhan yatağını ve altını ıslattığı için eşim onu dövüyordu. Olaydan bir gün önce de Gökhan altını ıslatmıştı. Soner, kardeşimi yine dövdü. Eşim, Gökhan’ın altını ıslatmasına çok sinir oluyordu. Olay sabahı Soner, Gökhan’a sofrayı kaldırmasını istedi. Gökhan sofra tahtasını yere devirdi, kırıntılar yere döküldü. Bunun üzerine eşim sopayla Gökhan’ı dövdü. Gökhan bayılınca da onu tuvalete götürdü. Üzerine soğuk su döktü. Ancak kardeşim kendine gelemedi. Bunun üzerine Soner Gökhan’a kalp masajı yaptı. Kardeşim kendine gelir gibi olunca onu yatak odasına götürüp yatırdı. Saat 16.00 sıralarında odaya girdiğimde kardeşim parmakları morarmıştı ve ve hareketsiz halde yatıyordu. Eşime Gökhan’ın ölmüş olabileceğini, yaşıyorsa ambulans çağırıp kurtarmamız gerektiğini söyledim. Eşim kolonya koklatarak Gökhan’ı ayıltmaya çalıştı. Gökhan kendine gelemedi. Bunun üzerine eşim bana önce ‘Gelen görevlilere Gökhan’ın evden çıktığını akşama kadar gelmediğini, onu parkta yaralı bir halde bulduğumuzu söylersin’ dedi. Ardından da dışarı çıktı parkın kalabalık olduğunu görünce gelip bana ‘Park çok kalabalık. Gökhan’ı cami avlusunda bulduğumuzu söylersin’ dedi. Ben 112’yi aradıktan sonra eşim geri döneceğini söyleyip evden ayrıldı ancak bir daha dönmedi.”

Haberin Devamı

Polis, olayda kullanılan 83 santimetre uzunluğundaki kırık sopaya el koyarken, talihsiz çocuğun cesedi, otopsi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaçan Soner Çoban’ın yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Yazarlar