Sahte siteler ve klavye okuyuculara karşı korunmanız gerektiğini aktaran Şen, "Online sipariş verirken, internet sayfasının SSL kullandığına emin olun.
Genel olarak tarayıcınızda küçük bir kilit sembolü olarak gözükür. Eğer bu sembolü göremiyorsanız, URL adres çubuğunu kontrol edin. İnternet sitenizin önünde http yerine https ya da shttp görmeniz gereklidir.
Öte yandan bazı internet güvenlik yazılımları da parasal transferlerde ekstra koruma sunuyor.
'Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Koruması' ile finansal işlemlerde sahte siteler ve klavye okuyuculara karşı antivirüs programları tarafından korunmanız gereklidir" açıklaması yaptı.
"Halka açık Wi-Fi noktalarında alışveriş yapmayın"
Halka açık ücretsiz bağlantılar üzerinden kredi kartı bilgilerini paylaşılmaması gerektiğini belirten Şen, "Eğer alışveriş yapacaksanız Wi-Fi bağlantısının güvenli olduğundan emin olun.
Bağlantı ikonundaki kilit sembolünü arayın. Halka açık ücretsiz bağlantılar üzerinden kredi kartı bilgileriniz çok kolay görüntülenir ve bu da başınıza gelmesini hiç istemeyeceğiniz bir hırsızlığa yol açabilir.
Çok fazla soru soranlara dikkat edin. Bazı zararlı yazılımlar çevrimiçi dolduracağınız formlara otomatik olarak satır ekleyebilir.
Bir site size haddinden fazla soru soruyorsa, örneğin annenizin kızlık soyadı gibi, alışverişi hemen bırakın" dedi.
"Dijital dünyaya her gün 390 bin zararlı yazılım dahil oluyor"
Koruma yazılımı kullanılmasının gerekli olduğunu söyleyen Şen, "Lisanslı ve proaktif internet güvenliği yazılımları, bilgisayarlarınızı, tabletlerinizi ve telefonlarınızı bu zararlı yazılımlardan korur.
Telefonuma bir şey olmaz demeyin. Mobil telefonlara yönelik siber saldırılarda yoğun artış söz konusu.
Ayrıca telefonlar çok fazla unutuluyor, kayboluyor ya da çalınıyor.
Mobil güvenlik yazılımlarıyla telefonunuzu siber saldırılara karşı koruyabilir, kaybolması durumunda kilitleyebilir, hatta kötü ellere geçmesin diye verilerinizi uzaktan silebilirsiniz" ifadelerini kullandı.
Barselona’da yaşayan İspanyol mühendis Sergi Santos'un yapay zeka kullanarak ürettiği ve Samantha adını verdiği seks robotu diğerlerinden farklı olarak romantizm arıyor.
Barcelona’da yaşayan İspanyol mühendis Sergi Santos, cinsel ilişki öncesi romantizm arayan seks robotu üretti. Samantha’yı geliştirirken amacının ‘robotun da ilişkiden zevk alması’ olduğunu kaydeden Santos, “Samantha dokunulmaktan hoşlanıyor.
Ayrıca farklı etkileşim biçimleri var. Romantik var, aile var, bir de seksi var. Normalde öpülmekten hoşlanıyor” dedi. Santos, ellerine ile kalçasına dokunulduğunda 'bunu sevdim' ya da 'hoş ve nazik' gibi ifadeler kullandığını da belirtti.
İlk cinsel ilişki robotlarını satışa sunan RealDoll şirketi, ürünler hakkında bilgi verirken, diğer yandan kullanıcılar aldıkları bu oyuncakların görüntülerini bir bir internette yayınlıyor
Mirror'ın haberine göre şirket yaptığı bu özel robotlarda gelişmiş seks oyuncakları, kişilik türünü belirlemeye izin veren ayarlara sahip olacak.
Harmony AI isimli özel bir uygulama geliştiren şirket, yapay zekadan gücünü alıyor ve sahibiyle ilgili önemli bilgileri zamanla öğreniyor.
Bu şekilde 18 farklı kişilik özelliği kazanabilen bu seks robotları için ‘akıllı’, ‘naif’, ‘seksi’, ‘iyi kalpli’ ve ‘mütevazı’ gibi seçeneklerin, her bir seçeneğin de kendi ölçeği olacağı belirtildi.
Söz konusu robotun mimiklerinin insandan ayırt edilemeyecek şekilde gerçekçi olduğunu söyleyen Harmony’nin yaratıcısı Matt McMullen, “Bu robotla cinsel ilişkiye giren kişi bir daha insanlarla birlikte olmak istemeyebilir. Karşısındaki kişiye sevildiğini hissettiriyor. Sadık ve duygusal” ifadelerini kullandı.
Terminatör işte böyle hayata geçiyor...