05.06.2021 - 14:30 | Son Güncellenme:
Uzun zamandır pandemi nedeniyle hafta sonlarında sokak kısıtlaması uygulanıyordu. Normalleşmede yeni dönemle uzun süre sonra tekrar cumartesi kısıtlaması kaldırıldı. Cumartesi gününü, doğayla iç içe geçirmek isteyenler, Sarıyer'deki Belgrad Ormanı'nın yolunu tuttu.
Araçlarıyla gelenler Belgrad Ormanı girişinde uzun araç kuyrukları oluşturdu. Uzun süre araçlarıyla Belgrad Ormanı girişinde bekleyenler içeriye girdiklerinde ağaçların gölgesine sığındı. Ailesiyle vakit geçirenler, kahvaltılarının ardından semaverleri ile çay içti.
Öğle yemeği için de mangallara kömürler atıldı. Yürüyüş, piknik veya doğa havası almak için ormana gelenler Belgrad Ormanı'nda yoğunluk oluşturdu. Gelenlerin masalarının arasında sosyal mesafe olduğu görüldü.
Ailesi ile Belgrad Ormanı'na gelen Gürsel Karakömür, "Harika geçiyor, özlemişiz, çok iyi oldu insanlar da mutlu ailemizle dışarı çıkabildik. Güzel oldu çocuklarımızı aldık getirdik. Yarın sınavlar olduğu için çocuklarımıza da çok iyi oldu. Uzun zamandır insanlar dışarı çıkamayınca, her taraf dolu hatta biz erken gelmemize rağmen trafik oluştu. İnsanlar özlemiş" diye konuştu.
Oğlunun doğum gününü kutlamak için Belgrad Ormanı'na gelen Gülay Pamukçu ise " Bizim için güzel çok fazla evde kaldık. Bu şekilde çocuklar daha mutlu. Açık havada ancak rahat edebiliyoruz. Yoğun herkes ilk günün tadını çıkarmak istedi, kaçış gibi oldu bakalım dönüş yolu nasıl olacak" dedi.
Torunu, oğlu ve gelini ile ormana gelen Gülay Görgün de "Dışarı çıkma olasılığımız olduğu için akşamdan hazırlandık. İki seneden beri ilk defa dışarıdayız. Kahvaltımızı yaptık torunumla, gelinimle, oğlumla buradayız. Çok mutluyuz gerçekten" şeklinde konuştu.
İstanbul başta olmak üzere trafikte yoğunluk yaşandı. Fatih Sultan Mehmet (FSM) ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçmek isteyenler trafikde neredeyse durma noktasına geldi.
İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren vatandaşlar sahillere akın etti. Kimi spor yaptı, kimileri ise balık tuttu. Kafeteryaların önünde oluşan kuyruk dikkati çekti. Park ve bahçelerde de vatandaşlar güneşin tadını çıkardı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı normalleşme takviminde cumartesi günü sokağa çıkma kısıtlaması haziran ayı boyunca uygulanmayacak. Vaka sayıları da göz önünde bulundurularak normalleşme takvimi yeniden belirlenecek. Cumartesi saat 22.00'den itibaren pazartesi 05.00'e kadar ise sokağa çıkma kısıtlaması bir süre daha devam edecek.