05.04.2021 - 01:50 | Son Güncellenme:
Nüfusunun 900.000 kadar olduğu tahmin edilen bu etnik kabile, devletin tüm tekliflerine rağmen, geleneksel yaşamlarından vazgeçmiyor.
Bugün hala, aynı yaşam biçimlerini sürdürmeye devam ediyorlar. Maasai kabilesinde ailenin, yaşayacakları evleri kadınlar inşa ediyor.
Sığır dışkılarıyla yapılan evler, genellikle tek oda olarak inşa ediliyor. Evler yuvarlak bir dairenin etrafına yapılıyor. Evlerin etrafına ise, erkekler tarafından yapılan çitler inşa ediliyor.
Böylece, evlerini sığırlardan ve vahşi hayvanlardan da korumuş oluyorlar. Evlerinin ortasında kalan boş meydan ise, kabile toplantılarını ve dini törenlerini yaptıkları yer olarak kullanılıyor.
Çocuklarla ve eş işleriyle de kadınlar ilgileniyor. Kadınların birden fazla erkekle evlenmesine izin verilmiyor.
Belli bir yaşa kadar anneyle kalan çocuklar, sonrasında, bütün çocukların olduğu bir evde kalmaya başlıyor.
Ataerkil bir kabile olan Maasai, son söz hakkını yaşlı erkeklere vermiştir, ve onların sözü geçer. Geçimlerini hayvancılıkla yapan kabilede sığırlar büyük önem taşıyorlar.
Dini törenlerini hala devam ettiren kabile, bu törenlerde sığır kanı içiyor. Bir dönem, aslanların büyük düşmanı olan bu kabile, şimdilerde korunmaları gerektiğini kabullenmiş durumda.
Bir erkeğin sahip olduğu sığır sayısı, hem zenginlik hem de bir statü göstergesi kabul ediliyor. Erkekler sığır sayısına göre yani zenginliklerine göre eş sayılarını da çoğaltabiliyorlar.
Erkekler gün içinde hayvancılıkla uğraşıp, av malzemeleri yapıyorlar. Kadınlar ise, ev ve çocuklarla ilgilenip, takı yapıyor. Bu takılar daha sonra, kabileyi görmek isteyen turistlere satılıyor.
Kabilede selamlaşmanın da ilginç bir yolu bulunuyor. Burada yaşayan halk birbirleriyle tükürerek selamlaşıyorlar.
Büyükler, gençleri kutlamak için de tükürüyor, yeni doğan çocuğa kötülük gelmemesi için de. Küçükler de büyükleri, selamlamak için önce kendi ellerine tükürüyorlar. Bu büyüklere karşı bir saygı göstergesi olarak kabul ediliyor.
Kabile üyeleri her ne kadar, modern yaşamdan uzak dursalar da, kabilelerini ziyaret etmek isteyen turistlere para karşılığında buraları gezdiriyorlar. Danslarla karşılıyor, kabilelerini tanıtıyorlar.