31.07.2018 - 17:25 | Son Güncellenme:
milliyet.com.trGarip olaylar, 17 Temmuz ve 18 Temmuz gecelerinde Ay Etkileri Algılama ve Analiz Sistemi (MIDAS) tarafından gözlemlendi. İspanya'daki MIDAS gözlemevleri, asteroit ve meteor etkilerini araştırmak için Ay'ın yüzeyini günlük olarak tarıyor.
Avrupa Uzay Ajansı (ESA) bildirisi, flaşların neredeyse tam 24 saat arayla kaydedildiğini ortaya koydu. Ay'ın yüksek hassasiyetli CCD kameralarla yakalanan engebeli yüzeyinin ayrıntılı fotoğrafları, tam etki anını gösteriyor. Peki bu görüntü, UFO'ların var olup olmadığı konusundaki tartışmalara kanıt olabilir mi?
Ay fotoğraflarının uzaylılarla ilgisi yoktur. Ancak hem MIDAS hem de ESA, flaşların çok fazla dünya dışı olduğunu kabul ediyor. ESA şunları söyledi: “17 Temmuz 2018'de, uzaydan eski bir yumru, Ay'a, parlak bir ışık parlaması üretmek için yeteri kadar enerji harcadı. İzleyen başka bir kaya ile ikinci bir flaş, Ay'ın farklı bölgesini tam 24 saat sonra aydınlattı"
Söz konusu parıldayan meteoroidler büyük olasılıkla Alfa Capricornid meteor yağmuru sonrasında geride kalan tozlu kuyruklu yıldız izinden kaynaklanıyordu. Alfa Capricornids duş genellikle 15 Temmuz gibi erken başlar ve Ağustos ortasına kadar devam eder.
ESA şöyle dedi: “En az bin yıl boyunca insanlar Ay'ın yüzünde kısa süreli olaylara şahit olduklarını iddia ettiler. Tanım olarak bu geçici flaşların incelenmesi ve nedenlerini belirlemek zor"
Gözlemciler, parlayan küreleri tespit etmek ve tanımlamak için güçlü teleskoplar ve CCD kameraları kullanıyorlar.
Bir uzman şunları söyledi: "Aydaki meteoroidleri inceleyerek, kaç tane kayanın onu etkilediğini ve ne sıklıkta olduğunu belirleyebiliriz. Bundan da Dünya üzerindeki etki şansını bulabiliriz."
Severek izlediğiniz filmler aslında nasıl çekiliyor hiç merak ettiniz mi? İşte o filmlerin perde arkası görüntüleri...