18.12.2017 - 09:52 | Son Güncellenme:
Uzun vadeli tahminler üzerine çalışmalar yapan ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Gelecek Enstitüsü'nün araştırma müdürü Devin Fidler "Çalışma eyleminin doğasını önümüzdeki on yıl içinde değiştirmek için hazırlanan bazı kapsamlı değişiklikler var." diyor. İnsanların 2025 yılındaki işlerde rol alabilmeleri için sahip olmaları gereken donanımlar hakkında da bilgi veriyor.
Bilişsel ve analitik düşüncenin önem kazanması kaçınılmaz. Elde edilen verilerin analiz edilmesi ve hesaplama işlerinin önem kazanması bekleniyor. İlgili işler ise şöyle: Yazılım geliştirici, bilgisayara sistem analisti, pazarlama araştırma analisti, pazarlama uzmanlığı.
Daha fazla insan yaşayacak ve sağlık sektörü her yönüyle büyüyecek. Robotik cerrahi ekipman ve tıbbi otomasyonda artık görülecek. Bu yüzden sağlık hizmetinin veriliş şekli değişebilir ve daha fazla sağlık hizmetine ihtiyaç olabilir. İlgili mesleklerden öne çıkanlar, tıp teknisyenleri, fizik tedavi uzmanları, veterinerlik, tıbbi asistan ve hasta bakım çalışanları.
Robot ve bilgisayarın sosyal, duygusal zekaya sahip olamayacağı düşünülüyor. Kültürlerarası ilişkiler ve duygusal zeka gibi ince beceriler için yine insan işçilere ihtiyaç olacak. İlgili mesleklerden öne çıkanlar, pazarlama uzmanları, müşteri hizmetleri, satış temsilciliği.
Dünya Gelecek Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Julie Friedman Steele, hızla gelişen dünyada devamlı yeni şeyler öğrenmemiz gerektiğini ve bunu hayat boyu sürmemizin şart olduğunu söylüyor. Bunların kilit noktasında da eğitmenler bulunuyor. İlgili meslekler, öğretmenler, eğitim uzmanları, eğitim çalışanları