DekorasyonKlasik Dekorasyona Modern Bir Dokunuş

Klasik Dekorasyona Modern Bir Dokunuş

Son Güncellenme:

.

Klasik Dekorasyona Modern Bir Dokunuş

Her dönem trend olan klasik dekorasyon, vazgeçilmez dekorasyon stillerinin başında gelir. Ahşap ve işçiliğin yoğun kullanıldığı dekorasyon stili modern tasarım ürünlerle bir arada kullanılarak gotik bir tarz yaratır. Altın varaklar, ihtişamlı mobilyalar, geleneksel motifli halılar farklı stillerdeki objelerle bir arada kullanıldığında modern bir hava estirebilir. Yatak odası, mutfak, salon, antre ya da çalışma alanlarında duvar kağıdı, halı, yastık ve aksesuar kullanarak bambaşka bir yaşam alanı yaratabilirsiniz. Zıt renkleri ve geometrik desenleri bir arada kullanmak hem mekana hareketlik kazandırır hem de modern tasarım algısını güçlendirir. Klasik ve modern parçaları bir arada kullanabilmek için dekorasyon önerileri sizin için yazımızda!

Haberin Devamı

Duvar kağıtlarıyla harikalar yaratın

Klasik Dekorasyona Modern Bir Dokunuş

Duvar kağıtları bulunduğu her ortama sıcaklık katar. Desenler, birden çok renk ve tek renk seçenekleri tüm duvarlara uygulanabileceği gibi tek bir duvarı hareketlendirmek için de kullanılabilir. Koyu mobilyalardan oluşan bir mekan için açık renk ve kendinden desenli duvar kağıtları ortama ferahlık katar. Açık renk mobilyaların kullanıldığı mekanlarda ise koyu renk ve geometrik desenli duvar kağıtları ortama canlılık vererek yepyeni bir görünüme kavuşmasını sağlar. Siyah beyaz desenli duvar kağıdı seçenekleri koyu mürdüm, petrol mavisi, koyu vizon rengi ile bir arada kullanılabilir. Koyu renk ve geometrik desenli duvar kağıtları altın ve gümüş aksesuarla uyumlu bir görünüm yaratır.

Aynalarla mekana kendi stilinizi yansıtın

Klasik Dekorasyona Modern Bir Dokunuş

Aynalar bulundukları her ortama ferahlık katar. Klasik dekorasyonda sıklıkla kullanılan varaklı, işlemeli ve oymalı aynalar yerine daha minimal çizgiler taşıyan aynalar bir anda bütün ortamın havasını değiştirebilir. Genelde yemek bölümünde kullanılan aynalar modern tasarımda dizayn edilen mekanlarda tek başına bir duvarda kullanılabildiği gibi, koltuk arkası ya da antrede de kullanılabilir. Duvar kağıdıyla hareketlik kazandırılan bir duvarın üzerine geometrik kesimli küçük aynalar asarak farklı bir tarz yaratabilirsiniz. Daha büyük ayna tercihleri için metal malzemelerden tasarlanmış aynalar doğru bir seçim olacaktır. Yine kütüphane yanında ya da şömine üzerine asılabilecek yuvarlak şekilli aynalar mekanın havasını değiştirmeye yetecektir.

Haberin Devamı

Klasik mobilyaları modern tasarım karakterindeki mobilyalarla bir arada kullanın

Klasik Dekorasyona Modern Bir Dokunuş

Klasik mobilyaları modern tasarımlı mobilyalarla bir arada kullanmak mekanın bütün havasını yeniler. Klasik tarzda dizayn edilmiş yatak odalarında kapitone başlıklar, modern sürgülü dolaplarla bir arada kullanılabilir. Klasik ahşap mobilyaların bulunduğu bir salon, cam ve metal aksamlardan tasarlanmış modern stil sehpalarla oldukça şık bir görünüm yaratır. Yine ahşap ve oymaların kullanıldığı yemek odaları L şeklindeki koltuklarla bir arada kullanabilir, hasır detaylı aydınlatmalarla ortamı bambaşka bir mekana dönüştürebilirsiniz.