Püf NoktalarıCam Malzemelerin Üzerindeki Etiketler Nasıl Çıkartılır?

Cam Malzemelerin Üzerindeki Etiketler Nasıl Çıkartılır?

Son Güncellenme:

.

Cam Malzemelerin Üzerindeki Etiketler Nasıl Çıkartılır

Cam malzemeden yapılan ürünlerin üzerinde bulunan etiketler birçok kişi için rahatsızlık verici bir durum olabiliyor. Özellikle camın üzerindeki yapışkan maddenin oldukça zor çıkması ürünü satın alan kişileri zor duruma düşürebiliyor. Bazı kişilerse depolama ve zanaat projeleri için cam kavanozları tekrar kullanmak istiyor. Bu durumda geleneksel bir yöntem olan sıcak su ile ovalama devreye giriyor fakat yine de işlem sonrasında kalan tortuları tamamen yok etmek gerekiyor. İşte camdaki etiket nasıl çıkartılır sorusunu cevaplayan pratik yöntemler.

Haberin Devamı

Beyaz sirke ile camdaki etiket nasıl çıkartılır?

Cam Malzemelerin Üzerindeki Etiketler Nasıl Çıkartılır

Bir lavaboyu veya bir kovayı sıcak su ile doldurun. Suyun derinliğinin kavanozu kapatacak kadar olmasına özen gösterin. Suyun içerisine bir miktar beyaz sirke dökün. Beyaz sirke asidik olduğu için etiketteki tutkalın çıkmasını kolaylaştırır. Kavanozu en fazla 30 dakika kadar bekletin ve ılık suyun altında ovalayarak durulayın.

Sabun ya da sıvı deterjanla çıkartma

Cam Malzemelerin Üzerindeki Etiketler Nasıl Çıkartılır

Sıcak suyun altında tuttuğunuz kavanozun üzerine bir miktar sıvı sabun veya deterjan döküp iyice köpürtün. Daha sonra bu bölgeyi ovarak kâğıdın çıkmasını sağlayın.

Soda ve yağ ile etkili çözümler

Cam Malzemelerin Üzerindeki Etiketler Nasıl Çıkartılır

Bir lavaboyu sıcak suyla doldurun. Suyun kavanozun tamamını alacak derinlikte olmasına dikkat edin. Suyun içerisine 90 gram yıkama sodası dökün. Kavanozun içerisine su girmesine özen gösterin. Daha sonra 30 dakika kadar bekleyin ve kavanozu sudan çıkarıp etiketini çözün. Eğer bir kalıntı kalmışsa parmağınızla hafifçe ovalayın. Kalan tortular için de bir süngere soda dökerek o bölümü ovalayabilirsiniz.Kavanozdaki etiketi çıkarttıktan sonra zeytinyağı veya herhangi bir bitkisel yağı sodayla karıştırıp, bu karışımı camın üzerinde ovalayarak uygulayın. Küçük boyutlu bir kavanoz için her malzemeden bir çorba kaşığı kullanmanız yeterlidir. Eğer hala kağıt kalıntıları varsa bu bölge üzerinde biraz da kabartma tozu uygulayabilirsiniz. Ovalama işlemi bittikten sonra yağın cama iyice nüfuz etmesi için kavanozu durulamadan 30 dakika beklemeye alın. Son olarak kavanozu su ve sabun ile ovalayarak iyice durulayın.

Haberin Devamı

Cam üzerinde asetonun gücü

Cam Malzemelerin Üzerindeki Etiketler Nasıl Çıkartılır

Etkili bir leke çözücü olan aseton yalnızca cam kavanozlar için kullanılabilir. Dolayısıyla asetonu plastik malzemede uygulamaktan kaçınmalısınız. Bir kağıt havlu, bez ya da süngerin üzerine bir miktar aseton dökün ve etiketi çıkarttıktan sonra kalan tortuyu iyice ovalayın. Ovalama işlemini dairesel hareketler şeklinde uygulamaya özen gösterin.

Saç kurutma makinesiyle kesin sonuç

Cam Malzemelerin Üzerindeki Etiketler Nasıl Çıkartılır

Yüksek ısıda ayarlanmış saç kurutma makinesini etiketin üzerine 45 saniye kadar tutun. Bu işlem tutkalın kurumasını sağlayarak, çıkmasını kolaylaştırır. Eğer etiket ilk etapta soyulmazsa bu işlemi bir kez daha tekrarlayın. Bunun üzerine sabunlu ılık suyla tutkalı iyice ovaladıktan sonra durulayın.Siz de camdaki etiket nasıl çıkartılır sorusunun cevabı olan bu yöntemleri evde veya atölyenizde deneyerek inatçı yapışkanlı kağıtlardan kurtulabilirsiniz.