Ekonomi‘Yerli otomobil fiyatı 10 bin dolar olmalı’

‘Yerli otomobil fiyatı 10 bin dolar olmalı’

04.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı Mustafa Bayraktar, geçen hafta Otomotiv Sanayii Derneği’nin (OSD) hükümete sunduğu “yerli oto raporu” na atıfta bulunarak “Türkiye’de kişi başına düşen gelir 10 bin dolar. 10 bin dolara bir araba olmalı ki vatandaş rahatça alsın” dedi.

‘Yerli otomobil fiyatı 10 bin dolar olmalı’

Sektör belli bir büyüklüğe geldiğinde Türkiye’de her türlü yatırımın yapılabileceğini, yerli ya da yabancı markalar çıkabileceğini kaydeden Bayraktar, “Türkiye’deki vergi seviyesi otomobil fiyatlarını zaten yukarıda tutuyor. Bu vergiler zaten bu kadar yukarıdayken, yerli otomobilin fiyatı 20 bin olmuş, 25 bin olmuş, 18 bin olmuş, 30 bin olmuş ne fark eder?” dedi. Bayraktar, “Türkiye’de kişi başına gelir 10 bin dolar. Türkiye’de bir 10 bin dolara araç olmalı ki vatandaş rahatça alsın. Bu segmenti açarsan, büyüme olur ve yatırım gelir” ifadesini kullandı.

ODD’nin gladyatörleri
Geçen yıl ilki yapılan, yılın en başarılı marka ve iletişim kampanyalarının belirleneceği “ODD Satış ve İletişim Ödülleri, 2011 Gladyatörleri” bu yıl da rekabete sahne olacak. Gladyatörler organizasyonunda “Satış” ve “İletişim” ana kategorilerinde 17 farklı ödül sahiplerini bulacak. Jüri, ödüle layık görülen marka ve çalışmaları 9 Ocak’taki final gecesi belirleyecek.